Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Leopard Skull – “Fear” & “Build Me Up”

Drie jaar na de release van Welcome Home is er nieuwe muziek van Leopard Skull. Met zijn debuutalbum nam multi-instrumentalist Harm Pauwels ons al eerder mee doorheen een reeks psychedelische songs. Met “Fear” en “Build Me Up”, opgenomen in de Gentse Johnny Green Giant Studio (eerder betreden door kleppers als RHEA en Jaguar Jaguar), betreedt Pauwels geen platgereden paden. Het bewijs daarvan is de unieke en verfrissende sound die een welgekomen aanvulling is van het Belgisch muzieklandschap.

In “Fear” nemen gitaar en drum ons mee op wat een zwoele trip lijkt te worden. Het blijkt nog maar een voorproefje. ‘I pour another glass of wine, while I prepare for what’s to come’, zingt Pauwels voor het krachtige refrein losbarst waarop we duidelijk niét voorbereid waren. Daarin zitten alle elementen vervat die dit project zo geslaagd maken: het psychedelische, met momenten weerbarstige gitaarwerk en stuwende drums, aangevuld door zachte synths. Dat het krachtige refrein telkens wordt afgewisseld met wat meer relaxte strofes, zorgt voor extra gelaagdheid.

Een gelaagdheid die ook te vinden is in “Build Me Up”. Het nummer weet meteen te overtuigen door een sterke gitaarriff die de spanning goed opbouwt. Aangevuld door een herkenbaar refrein en het prachtig gedetailleerde geluidstapijt, laat het nummer ons niet meer los. ‘I am wondering if I could give enough’, horen we Pauwels nog twijfelen. En of hij genoeg te bieden heeft!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2019 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
LiveRecensies

Sound Track Finale Oost-Vlaanderen @ De Centrale (Gent)

Beloftevolle acts een podium bieden en hen de juiste ondersteuning bieden: het is de kern van het concept van het nieuwe kansenparcours…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Sound Track: 7 vragen, 45 finalisten

De finales van het gloednieuwe kansenparcours Sound Track zitten eraan te komen. We zagen 136 bands aan de slag in de selectierondes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.