Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FRENSHIP – “The Curse”

FRENSHIP is een Amerikaans elektropopduo bestaande uit James Sunderland en Brett Hite. In 2016 scoorde het een bescheiden wereldhit “Capsize“, samen met Emily Warren. Nadien dropten ze met de regelmaat een nieuw nummer op Spotify, wat uiteindelijk uitmondde in een langspeler Vacation in 2019, waarop ook Bastille te horen was. Sinds 2020 volgden er alweer twee nieuwe nummers in hun herkenbare elektropop stijl. Tot op heden is de bekendheid van het duo dan wel beperkt, muzikaal is FRENSHIP wel een aangename toevoeging aan je artiestenlijst.

De nieuwe single “The Curse” wordt door de band omgeschreven als een nummer over de onstuimigheid van verliefd zijn, met alle hoogtes en laagtes die daar mee gepaard gaan en over het feit dat apatisch zijn als de vijand van de liefde wordt gezien.

Muzikaal is “The Curse” een typerend nummer voor de band. Perfecte samenzang tussen beide heren gebaad in een zomerse sfeer die bestaat uit elektroklanken die je doen terugdenken aan de jaren 90. Met de sound op “The Curse” wijken ze voorzichtig af van hun gekende geluid, dat op hun debuutplaat te horen was, maar voorzichtig is echt wel het juiste woord. Persoonlijk vinden we FRENSHIP een leuke band, die de perfecte achtergrondmuziek maakt zonder afbreuk te doen van hun muzikaal talent, alsook valt de inhoud van de teksten niet onderschatten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FRENSHIP - "Meet Again"

FRENSHIP is dit jaar de frequentie waarmee ze singles uitbrengen flink aan het opdrijven. Na “How A Man Dies” en “The Curse”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellow Days & Mac DeMarco - "The Curse"

De jonge Brit Yellow Days nestelt zich sinds eind 2016 alsmaar dieper in ons hart met zijn mix tussen bedroom pop, psychedelische…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 12 - 18 september 2016

Het Filmpje van de week bestaat deze week voornamelijk uit gekende artiesten. Dat komt omdat de rest niet genoeg zijn best deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.