Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FRENSHIP – “Meet Again”

FRENSHIP is dit jaar de frequentie waarmee ze singles uitbrengen flink aan het opdrijven. Na “How A Man Dies” en “The Curse” schotelt het duo ons een derde release voor dit jaar in de vorm van “Meet Again”, zonder dat er enige aankondiging is voor een tweede langplaat. Dit wil natuurlijk niets zeggen, want James Sunderland en Brett Hite brachten hun debuutalbum Vacation ook uit het complete niets de wereld in.

Op “Meet Again” drijft de zachte en droevige kant van het Amerikaanse duo naar boven, wat maakt dat het nummer anders klinkt dan de rest van het repertoire van FRENSHIP. Toch blijft het ontzettend herkenbaar. Dit is te danken aan de symbiose van beide stemmen, en de electropopgrondtoon in hun nummers. De tekst van “Meet Again” draait om een liefdesbreuk, waar de vertellende persoon moeite mee heeft. ‘I guess it is time for our light to dim, in death or life, I hope we meet again,’ zingen de mannen, en in zo’n passage kan iedereen die een moeilijke relatiebreuk heeft gehad, zich wel herkennen. Gedurende een goede 3 minuten is het de baslijn en piano die volledig ter ondersteuning van de zang staan, maar naar het einde verhoogt de beat en gieten de heren nog snel een extra electropopsausje erover om het nummer af te maken.

Het fijne aan FRENSHIP is dat je op voorhand niet weet wat je gaat krijgen, desondanks de herkenbaarheid in hun nummers, klinkt het telkens toch net anders. “Meet Again” is de beste worp sinds 2020 van dit Amerikaanse duo en doet toch hopen dat het stiekem allemaal zal leiden naar een opvolger voor Vacation.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FRENSHIP - "The Curse"

FRENSHIP is een Amerikaans elektropopduo bestaande uit James Sunderland en Brett Hite. In 2016 scoorde het een bescheiden wereldhit “Capsize“, samen met…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 12 - 18 september 2016

Het Filmpje van de week bestaat deze week voornamelijk uit gekende artiesten. Dat komt omdat de rest niet genoeg zijn best deed…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.