Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deb Never – “Crutches”

Deb Never valt het best te omschrijven als een genre-uitdagende zangeres die alternatieve rock en hiphop combineert. Er heerst een bepaald mysterie rond de zangeres, zo weigert ze ook haar leeftijd te bevestigen. Kortom, je weet eigenlijk nooit wat te verwachten met Deb Never. Wat we wel weten is dat ze zich niet beperkt tot één genre, iets wat haar aardig lukt. Naast haar genregerelateerde experimenten, is eerlijkheid ook een belangrijk aspect binnen haar muziek. Zowel haar stem als teksten stralen van oprechtheid. Zo zorgde vooral haar nummer “Ugly” voor een doorbraak in haar muzikale carrière. Sindsdien heeft de zangeres mogen samenwerken met onder andere slowthai en BROCKHAMPTON. Deze keer brengt Deb “Crutches” uit, haar eerste muziek sinds de ep  Where Have All The Flowers Gone die we in 2021 verwelkomden.

Deb schreef “Crutches” oorspronkelijk twee jaar geleden, maar gelukkig besliste ze toch om het uit te brengen. Het nummer zelf straalt een nostalgisch punkgevoel uit, maar laat ook ruimte voor Nevers rauwe, maar poppy zang. Ondanks de emotionele betekenis van het nummer waarin Deb naar betere dagen verlangt, geeft “Crutches” een goed gevoel. De zangeres weet wel vaker diepere teksten te combineren met feelgood muziek. Het lied haalt vooral de gevoelens aan die gepaard gaan met volwassen worden, iets waar de zangeres niet naar uitkijkt. Tegelijk geeft het een heerlijk zomers gevoel, ondanks dat warm weer nog ver zoek is. Van een album is nog niet echt sprake, maar dit lied maakt ons wel benieuwd naar wat Deb Never nog meer te brengen heeft.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - TYRON (★★★½): Brits woelwater legt zichzelf onder de loep

Al enkele jaren maakt slowthai naam voor zichzelf als enfant terrible, maar tegelijk ook als posterboy van de Britse hiphopscene. Met zijn…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deb Never - "Someone Else"

“Someone Else”, dat zal de meerderheid van de Amerikanen woensdag opgelucht hebben gedacht na de inauguratie van Joe Biden. Net diezelfde dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.