Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Anthe – “Hiding Place”

Soms moet je niet ver zoeken naar een artiestennaam. Zo staat Anthe Huybrechts, een kersverse artiest die nog studeert aan het KASK, simpelweg als Anthe op het podium. In 2019 bracht ze haar eerste single “Blue” uit en nu, haast drie jaar later, verschijnt haar tweede nummer “Hiding Place”. Was het het wachten waard? Zeker wel, want de diep emotionele muziek van Anthe raakt ons nog even hard als toen.

Zelf vergelijkt ze haar nieuwe single met Ólafur Arnalds en we horen waar de vergelijking vandaan komt. Toch is “Hiding Place” geen flauwe kopie van die IJslandse multi-instrumentalist, maar een prachtig nummer dat je meteen in de ban houdt. Een warme piano wordt vergezeld door heerlijke strijkers met een interessante compositie tot gevolg. De aangename stem van Anthe drukt als een sponsje op de muziek en gaat er perfect in op. Je hoort duidelijke groei met Anthes eerdere muziek en dat verdient ongetwijfeld een paar pluimen.

De prachtige artwork van “Hiding Place” is gemaakt door de Filipijnse artiest Benedir. Hij inspireerde Anthe bij het creëren van dit nummer en omgekeerd.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Zaz, Hooverphonic, Isolde Lasoen, Anthe & Tristan @ Gent Jazz: Vrijheid, gelijkheid en broederschap

Na een tweede dag met Ludovico Einaudi als headliner werd er weer een muzikale bocht gemaakt door Gent Jazz. De instrumentale muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.