Nieuwe singles

Nieuwe single JC Stewart – “Love Like That”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

In 2022 staat JC Stewart op het randje van een van zijn belangrijkste jaren uit zijn leven. Twee jaar eerder leerden we de hopeloze romanticus al kennen door “I Need You to Hate Me” en “Don’t Say You Love Me”. Beide singles werden enorm goed ontvangen en werden meermaals op de radio gedraaid. Inmiddels staan beide singles op een totaal van 200 miljoen streams op Spotify. Dit alles gaf zijn populariteit een enorme boost en zo kwam JC Stewart op de vele radars te staan. Zo speelde hij onder andere in het voorprogramma van Lewis Capaldi, JP Cooper en Tom Odell. In 2022 is het tijd om na al het harde werken op eigen benen te staan. Dat doet JC Stewart met “Love Like That”. Hij schreef het nummer samen met de producer van Dua Lipa en dat het indruk maakt, is een feit.

Vanaf moment één worden we meegezogen in een drumbeat die lijkt op een tikkende klok. Direct daarna valt de zang in. “Love Like That” is het verhaal van JC aan de mensen om hem heen. In alle drukte van het leven vergeet hij wel eens de mensen die van hem houden. Op deze single zegt hij eigenlijk sorry en dat hij toch iets meer uit zijn eigen bubbel moet treden om niet de mensen te kwetsen. Een treurige boodschap voor zo’n optimistisch klinkend nummer. In de coupletten word je langzaam meegetrokken naar het refrein, dat als een worm in je oor kruipt. Net zoals hij dit deed op “I Need You to Hate Me” en “Don’t Say You Love Me”, want laat het schrijven van een liefdesliedje maar over aan deze romanticus. Na een paar keer luisteren zing je met gemak alle woorden van het refrein mee. De coupletten doen door het gitaarriffje een beetje denken aan de doorbraak van Shawn Mendes, maar de kracht van “Love Like That” ligt toch echt bij het refrein. 

Met “Love Like That” heeft JC Stewart weer een enorme hit in handen, die waarschijnlijk de komende tijd meermaals voorbij gaat komen op de radio. JC Stewart zal een uitgebreide tour doen door Europa en staat op zaterdag 1 juli op Rock Werchter. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JC Stewart - “Scars”

In 2022 staat JC Stewart op het randje van een van zijn meest belangrijke jaren uit zijn leven. Twee jaar eerder leerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.