FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pinkpop vult affiche aan met Greta Van Fleet, De Staat, Kacey Musgraves en 25 anderen

©CPU – Joost Van Hoey

Pinkpop maakte vandaag 28 nieuwe namen bekend, die in 2022 naar Landgraaf zullen trekken voor de langverwachte terugkeer van het Nederlandse festival. Op vrijdag 17 juni krijgen o.a. Metallica en Twenty One Pilots het gezelschap van Greta Van Fleet. Rockfans kunnen die dag verder ook genieten van IDLES en Parcels zal voor de nodige vrolijkheid zorgen. De populaire nieuwkomer Antoon en de Nederlandstalige groep WIES brengen hun hits mee, terwijl ook grandson, JC Stewart en Ten Times A Million van de partij zullen zijn.

Op zaterdag voegen de geliefde IJslanders KALEO zich aan de programmatie toe en zal Tones and I haar hit “Dance Monkey” zonder twijfel meenemen. Onze Belgische trots Ramkot viert verder zijn debuut op Pinkpop en ook de Britse popnieuwkomer Mimi Webb, de Nederlandse groep Son Mieux en de Amerikaanse rockgroep The Last Internationale hebben hun komst bevestigd. Verder verschijnen die dag ook Nona, KennyHoopla, Saint PHNX en Remme. De slotdag krijgt er eveneens mooie namen bij. De Staat zal Landgraaf zonder twijfel platwalsen, Dermot Kennedy komt nieuw werk voorstellen, Joost zet zijn veroveringstocht verder en Kacey Musgraves zakt eindelijk af om ook de Nederlandse harten te veroveren. Ziggy Marley brengt overigens een eerbetoon aan zijn legendarische vader en Turnstile zal de harten van rockfans sneller laten slaan. Maan, Sea Girls, Hang Youth en Meau vullen de bevestigingen aan.

Naast heel wat nieuwe namen, kondigt de organisatie ook aan dat de geliefde Stage 4 in 2022 geen tent meer zal zijn. Het podium zal voortaan volledig open air zijn en zorgt er zo voor er nog meer mensen kunnen komen kijken.

Pinkpop gaat in 2022 door van vrijdag 17 tot zondag 19 juni. Tickets zijn alvast in verkoop. Voor vrijdag 17 juni zijn alle kaartjes wel al de deur uit.

Een overzicht per dag al alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 17 juni: Antoon – Danny Vera – Froukje – grandson – Greta Van Fleet – Idles JC Stewart – Metallica – Nightwish – Nothing But Thieves – Parcels – Ten Times A Million – The Pretty Reckless – Twenty One Pilots – WIES

Zaterdag 18 juni: Courtney Barnett – Crowded House – Deftones – Frank Carter & The Rattlesnakes – KALEO KennyHoopla – Lost Frequencies (live) – Måneskin – Mimi Webb – Nona – Pearl Jam – Ramkot – Remme – Ronnie Flex & The Fam – Royal Blood – Saint PHNX – Son Mieux The Last Internationale – Tones and I

Zondag 19 juni: Dermot Kennedy De Staat – Eefje De Visser – Hang Youth – Imagine Dragons – Inhaler – Interpol – Joost – Kacey Musgraves  – Maan Meau – Nile Rodgers & Chic – Queens of the Stone Age – Sea Girls – Turnstile – Zara Larsson – Ziggy Marley: A Tribute To His Father

1859 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Gladiolen 2024 (Festivaldag 2): Muzikale kwaliteit en folklore

Voor de start van dag twee waren de weergoden Gladiolen veel gunstiger gezind. De zon had haar best gedaan om de weide…
InstagramLiveRecensies

Kacey Musgraves @ Ancienne Belgique (AB): Cowboylaarzen en discoballen

Zeven Grammy-beeldjes prijken op de schouw van de Amerikaanse Kacey Musgraves. In eigen land – en ook ver daarbuiten – doet haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "Come Back To Me"

In januari ontvingen we van de Londense jongens van Sea Girls het nieuws dat ze na twee jaar met een nieuwe plaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.