Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “The Boat I Row”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was deze week exact twee jaar geleden sinds Tame Impala The Slow Rush uitbracht, maar echt profiteren van die plaat kon Kevin Parker vooralsnog niet. Daarom was het vooral zaak om de hype een beetje te rekken, tot het weer mogelijk was om ze live te brengen. Dat lijkt goed te lukken, want vandaag verschijnt er een speciale editie van dat album, vol B-kantjes en remixes. Fijn voor de verzamelaar dus, zeker als we mogen uitgaan van het eerder uitgebrachte “No Choice“, maar natuurlijk geen start van een nieuw hoofdstuk waar fans zo op zitten te wachten. We moeten vooralsnog dus roeien met de riemen die we hebben, want tussen al die rariteiten staat met “The Boat I Row” nog één onuitgebracht B-kantje.

Met iets minder dan vier minuten op de teller weet Tame Impala ons met deze creatie wel weer even zoet te houden. Toch snappen we op een manier wel waarom dit nummer de definitieve tracklist niet haalde. Het is niet zo dat “The Boat I Row” een slecht nummer is, maar er gebeurt misschien iets te weinig om onze aandacht er helemaal bij te houden. Met een herhaaldelijke dromerige synthlijn wordt de track op gang getrokken, waarna we vertrokken zijn voor een tripje in de wereld van Kevin Parker. Geleidelijk aan komen zijn stem, een zwoele baslijn en een chille drumbeat erbij, maar dan hebben we het eigenlijk ook wel al gehad. Fijn om bij weg te dromen dus, maar ook niet meer dan dat.

Wie Tame Impala live aan het werk wil zien (en zo weinig mogelijk afstand wil afleggen), zal op 29, 30 of 31 augustus richting AFAS Live te Amsterdam moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross & Tame Impala - “Turn Up The Sunshine”

Er zijn zo van die mensen die nooit teleurstellen. Zelfs niets als ze de soundtrack van een animatiefilm moeten maken. Alom geprezen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.