Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “The Boat I Row”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het was deze week exact twee jaar geleden sinds Tame Impala The Slow Rush uitbracht, maar echt profiteren van die plaat kon Kevin Parker vooralsnog niet. Daarom was het vooral zaak om de hype een beetje te rekken, tot het weer mogelijk was om ze live te brengen. Dat lijkt goed te lukken, want vandaag verschijnt er een speciale editie van dat album, vol B-kantjes en remixes. Fijn voor de verzamelaar dus, zeker als we mogen uitgaan van het eerder uitgebrachte “No Choice“, maar natuurlijk geen start van een nieuw hoofdstuk waar fans zo op zitten te wachten. We moeten vooralsnog dus roeien met de riemen die we hebben, want tussen al die rariteiten staat met “The Boat I Row” nog één onuitgebracht B-kantje.

Met iets minder dan vier minuten op de teller weet Tame Impala ons met deze creatie wel weer even zoet te houden. Toch snappen we op een manier wel waarom dit nummer de definitieve tracklist niet haalde. Het is niet zo dat “The Boat I Row” een slecht nummer is, maar er gebeurt misschien iets te weinig om onze aandacht er helemaal bij te houden. Met een herhaaldelijke dromerige synthlijn wordt de track op gang getrokken, waarna we vertrokken zijn voor een tripje in de wereld van Kevin Parker. Geleidelijk aan komen zijn stem, een zwoele baslijn en een chille drumbeat erbij, maar dan hebben we het eigenlijk ook wel al gehad. Fijn om bij weg te dromen dus, maar ook niet meer dan dat.

Wie Tame Impala live aan het werk wil zien (en zo weinig mogelijk afstand wil afleggen), zal op 29, 30 of 31 augustus richting AFAS Live te Amsterdam moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dua Lipa - “Illusion”

Had je ons een paar jaar geleden verteld dat er een moment kwam waarop Dua Lipa als een van de grootste popsterren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Don Toliver - "Bandit"

Is er iemand in hiphopland met betere hooks dan Don Toliver? Het zullen er in elk geval niet veel zijn, want de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.