Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “No Choice”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vandaag was misschien een teleurstellende dag voor de Belgische fans van Tame Impala. Het alter ego van Kevin Parker maakte namelijk een aantal Europese data bekend in het kader van The Slow Rush, maar die tour kent vooralsnog(?) geen tussenstop binnen onze landsgrenzen. Het lijkt ondertussen weliswaar al een eeuwigheid geleden sinds die plaat het levenslicht zag, gezien de Australiër er door de coronacrisis nooit echt mee op tour kon trekken. Gelukkig weet een muzikaal meesterbrein als Parker zich altijd wel bezig te houden. Zo verschijnt er binnenkort een ‘specialleke’. Om en bij de twee jaar na de release, komt er binnenkort een deluxe-versie van The Slow Rush uit, inclusief remixes en B-kantjes. Vandaag krijgen we totaal onverwachts zo’n onuitgebracht nummer te horen, in de vorm van “No Choice”.

Het valt moeilijk te snappen dat “No Choice” niet op de uiteindelijke tracklist van The Slow Rush terecht is gekomen, want het zou ongetwijfeld tot een van de sterkste nummers van dat album zijn uitgegroeid. De track komt meteen heel zomers uit de startblokken met heel wat percussie, maar bloeit minstens even snel open in een psychedelisch meesterwerkje, onder leiding van Parkers zeemzoete stem. Geleidelijk aan komen er herkenbare Tame Impala-gitaarlijntjes bij kijken, waardoor we ons binnen de kortste keren in een kleurrijke trip bevinden. De man weet ons met al zijn kunnen telkens dieper in ons onderbewustzijn te sleuren, getuige de bluesy randjes van de zwoele gitaartjes. “No Choice” mag dan wel ‘maar’ een B-kantje zijn, het nummer zal ongetwijfeld nog vaak de revue passeren.

The Slow Rush Deluxe verschijnt op 18 februari 2022. Wie Tame Impala live aan het werk wil zien (en zo weinig mogelijk afstand wil afleggen), zal op 29 of 30 augustus richting AFAS Live te Amsterdam moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Diana Ross & Tame Impala - “Turn Up The Sunshine”

Er zijn zo van die mensen die nooit teleurstellen. Zelfs niets als ze de soundtrack van een animatiefilm moeten maken. Alom geprezen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eindelijk! Pukkelpop 2022 pakt uit met Arctic Monkeys, Slipknot, Tame Impala, Bring Me The Horizon en meer!

We hebben er dit jaar ontzettend lang op moeten wachten, maar het is eindelijk Pukkelpop-tijd. Het festival in Kiewit verzweeg lang de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.