Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “No Choice”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vandaag was misschien een teleurstellende dag voor de Belgische fans van Tame Impala. Het alter ego van Kevin Parker maakte namelijk een aantal Europese data bekend in het kader van The Slow Rush, maar die tour kent vooralsnog(?) geen tussenstop binnen onze landsgrenzen. Het lijkt ondertussen weliswaar al een eeuwigheid geleden sinds die plaat het levenslicht zag, gezien de Australiër er door de coronacrisis nooit echt mee op tour kon trekken. Gelukkig weet een muzikaal meesterbrein als Parker zich altijd wel bezig te houden. Zo verschijnt er binnenkort een ‘specialleke’. Om en bij de twee jaar na de release, komt er binnenkort een deluxe-versie van The Slow Rush uit, inclusief remixes en B-kantjes. Vandaag krijgen we totaal onverwachts zo’n onuitgebracht nummer te horen, in de vorm van “No Choice”.

Het valt moeilijk te snappen dat “No Choice” niet op de uiteindelijke tracklist van The Slow Rush terecht is gekomen, want het zou ongetwijfeld tot een van de sterkste nummers van dat album zijn uitgegroeid. De track komt meteen heel zomers uit de startblokken met heel wat percussie, maar bloeit minstens even snel open in een psychedelisch meesterwerkje, onder leiding van Parkers zeemzoete stem. Geleidelijk aan komen er herkenbare Tame Impala-gitaarlijntjes bij kijken, waardoor we ons binnen de kortste keren in een kleurrijke trip bevinden. De man weet ons met al zijn kunnen telkens dieper in ons onderbewustzijn te sleuren, getuige de bluesy randjes van de zwoele gitaartjes. “No Choice” mag dan wel ‘maar’ een B-kantje zijn, het nummer zal ongetwijfeld nog vaak de revue passeren.

The Slow Rush Deluxe verschijnt op 18 februari 2022. Wie Tame Impala live aan het werk wil zien (en zo weinig mogelijk afstand wil afleggen), zal op 29 of 30 augustus richting AFAS Live te Amsterdam moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pond - 9 (★★★★): Dansbare stortvloed aan grooves en ritmes

Het negende album van de Australische psychedelischerockband Pond heet heel toepasselijk gewoon 9. Laat je niet misleiden door deze voor de hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sweetie - "Boundary Queen"

Dat Australië goede muzikanten voortbrengt, wisten we al een hele tijd. Kleppers als AC/DC, Jet, Nick Cave en Tame Impala zijn daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.