Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tame Impala – “No Choice”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vandaag was misschien een teleurstellende dag voor de Belgische fans van Tame Impala. Het alter ego van Kevin Parker maakte namelijk een aantal Europese data bekend in het kader van The Slow Rush, maar die tour kent vooralsnog(?) geen tussenstop binnen onze landsgrenzen. Het lijkt ondertussen weliswaar al een eeuwigheid geleden sinds die plaat het levenslicht zag, gezien de Australiër er door de coronacrisis nooit echt mee op tour kon trekken. Gelukkig weet een muzikaal meesterbrein als Parker zich altijd wel bezig te houden. Zo verschijnt er binnenkort een ‘specialleke’. Om en bij de twee jaar na de release, komt er binnenkort een deluxe-versie van The Slow Rush uit, inclusief remixes en B-kantjes. Vandaag krijgen we totaal onverwachts zo’n onuitgebracht nummer te horen, in de vorm van “No Choice”.

Het valt moeilijk te snappen dat “No Choice” niet op de uiteindelijke tracklist van The Slow Rush terecht is gekomen, want het zou ongetwijfeld tot een van de sterkste nummers van dat album zijn uitgegroeid. De track komt meteen heel zomers uit de startblokken met heel wat percussie, maar bloeit minstens even snel open in een psychedelisch meesterwerkje, onder leiding van Parkers zeemzoete stem. Geleidelijk aan komen er herkenbare Tame Impala-gitaarlijntjes bij kijken, waardoor we ons binnen de kortste keren in een kleurrijke trip bevinden. De man weet ons met al zijn kunnen telkens dieper in ons onderbewustzijn te sleuren, getuige de bluesy randjes van de zwoele gitaartjes. “No Choice” mag dan wel ‘maar’ een B-kantje zijn, het nummer zal ongetwijfeld nog vaak de revue passeren.

The Slow Rush Deluxe verschijnt op 18 februari 2022. Wie Tame Impala live aan het werk wil zien (en zo weinig mogelijk afstand wil afleggen), zal op 29 of 30 augustus richting AFAS Live te Amsterdam moeten trekken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2129 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★½): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.