Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sipper – “ily<3"

Sommige songwriters zijn zo boos op hun ex dat je hen bijna een afspraak bij de psycholoog cadeau wilt doen. Sipper wenste zijn voormalige partner al een brede waaier aan onaangenaamheden toe. Dat kan gaan van een simpel verzoek om de klere te krijgen in “Fuck June”, tot hopen dat ze ondertussen al de pijp is uitgegaan in “crybaby”. We weten echter allemaal dat we het hyperbolenrijk geratel van een man met een gebroken hart met een korrel zout mogen nemen. Toen we de titel van zijn nieuwe single “ily<3” zagen dachten we dat hij zijn femme fatale eindelijk voor een nieuwe dame had ingeruild. Nee hoor, we hadden het mis.

‘I love you, I love you, I say it though it isn’t true. I don’t mean it.’ We beseffen dat we in de maling zijn genomen. En dat net wanneer we hem een denkbeeldig schouderklopje wouden geven om hem te feliciteren met de opening van een nieuw romantisch hoofdstuk. Soms investeer je echter zo in de innerlijke slagvelden van je favoriete artiest dat je vergeet waarom je eigenlijk aan het luisteren was. Inderdaad, voor je eigen ontspanning. Naast de bittere tekst horen we energieke instrumentals die onze teleurstelling doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een warme bas, geproduceerd door een digitale synthesizer, verwelkomt ons in het verhaal over een strakke drumbeat. Wanneer we klaar zijn voor het refrein krijgen we nog gratis en voor niks een extra synthesizer te horen. Het deuntje dat hij speelt heeft iets weg van die vijf noten die op het einde van de Coca-Cola kerstreclames worden gespeeld. Met deze vrolijke gedachte zijn we tegen het einde van het lied allang vergeten hoe liefde pijn kan doen, en geven we ons over aan de vrolijkheid.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.