Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flip Kowlier – “Aan den Overkant”

©CPU- Willem Devriendt

Met “Aan den Overkant” krijgen we de tweede single van Flip Kowlier in de aanloop naar zijn nieuw album September. Met “September” doorbrak Flip Kowlier een periode van acht jaar zonder muziek onder eigen naam. We konden toen al horen dat de tijd geen vat heeft gehad op de inspiratie en capaciteiten van Flip als muzikant, ondanks dat hij intussen zijn creativiteit al tentoon heeft gespreid in meerdere markten.

Op “Aan den Overkant” lijkt hij terug te grijpen naar de ingrediënten waarmee het allemaal zo mooi begon in 2001. Gevoelige, rustige muziek, waarbij een zekere opbouw zit in het nummer, maar zonder dat het allemaal ontploft. Bewust houdt hij het nummer melodisch klein, zodat de focus geheel op de tekst, en bijgevolg op het verhaal, komt te liggen. Een begin met enkel akoestische gitaar om dan wat extra elementen toe te voegen waarbij de kenmerkende gitaar van Lazy Horse te herkennen valt. Qua verhaal lijkt de zanger de rust en standvastigheid te bejubelen die je in de liefde kunt vinden.

Flip Kowlier doet opnieuw waar hij het beste in lijkt te zijn, gaan aanleunen bij de kleinkunst. Eenvoudige, zachte en mooie nummers maken, die rustig kabbelen van begin tot einde. Muziek waarvoor je actief gaat zitten om te luisteren en waarbij er toch een bepaalde rust over je heen valt. Bij het horen van “Aan den Overkant” worden we per direct terug gekatapulteerd naar een cultureel centrum naar keuze, waar we in het verleden al meerdere warme avonden hebben mogen doorbrengen met Flip Kowlier en zijn band. Benieuwd wat we vanaf 22 april nog allemaal op het album September zullen terugvinden, maar nu nog even genieten van zijn nieuwste worp.

Facebook / Instagram

https://open.spotify.com/track/3r1qvvolY9E9b6StdQviuF?si=54f57db03b6a48d7

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor Melkrock 2022!

We zitten ongeveer halverwege de festivalzomer en dus maakt Tielt zich traditiegetrouw op voor Melkrock. Dit jaar zullen de festiviteiten plaatsvinden op…
InstagramLiveRecensies

Moen Feest 2022 (Dag 2): Helden van de Belpop

We kunnen niet om de grote olifant in de festivaltent heen, Moen Feest kwam de voorbije week helaas in het nieuws naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.