Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Flip Kowlier – “September”

©CPU- Willem Devriendt

Als lid van de beste hiphopband van Vlaanderen leerden we Flip Kowlier kennen als Leverancier. Maar naast hiphop bleek hij meerdere talenten en interesses in zich te hebben, die er gaandeweg uit moesten. In 2001 ging hij solo, weliswaar met een geweldige vaste band, en zagen we de tedere en romantische kant van hem volledig tot zijn recht komen in de culturele centra. Daarnaast vond hij nog de tijd om de band Ertebrekers op te richten, vervoegde hij de begeleidingsband van De Ideale Wereld en schreef hij kinderboeken. En plots valt de ‘twintig frank’ ten huize Kowlier en beseft hij dat het weeral van 2013 geleden is dat hij zijn laatste soloplaat uitbracht.

En dus begon het schrijven, componeren en dook hij met zijn band de studio in, waarbij de chemie meteen terugkeerde. Dit alles zal leiden tot het nieuwe album September waarvan we vandaag de titelsong te horen krijgen. September is voor Flip Kowlier een speciale maand, de maand waarin de zomer plots voorbij is, je terug naar school keert en omringd wordt met nieuwe gezichten. Hij benoemt het als nostalgie over dagen die nooit meer terugkomen.

“September” begint met klanken die je meenemen naar de jaren 60 en 70. Veel muzikale variatie is er niet waar te nemen gedurende de speelduur, waardoor de focus op het West-Vlaamse verhaal komt te liggen. Flip Kowlier mijmert over zijn eerste zomerliefde die hij op een zomerkamp leerde kennen en waarmee hij nadien brieven uitwisselde. Terugdromen naar de avonturen met je eerste liefje is herkenbaar voor ons allemaal, want de eerste liefde blijft iets speciaals. “September” brengt Flip Kowlier terug naar de muziek, waar de tekst centraal staat op een melodie die wel blijft hangen. De nostalgische gevoelens zijn herkenbaar en doordrenken het nummer van begin tot einde.

September verschijnt in het voorjaar van 2022 en zal ongetwijfeld terug de meer gevoelige kant van Flip Kowlier laten zien. Na acht jaar zijn er ongetwijfeld heel wat fans die naar dit moment uitgekeken hebben.

Facebook / Instagram 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock maakt affiche compleet met Bazart, Equal Idiots, Flip Kowlier en meer!

We zitten ondertussen alweer halfweg de festivalzomer van 2022, dus is het een soort traditie geworden dat het uitkijken naar Crammerock kan…
FeaturesWedstrijden

Win een duoticket voor Melkrock 2022!

We zitten ongeveer halverwege de festivalzomer en dus maakt Tielt zich traditiegetrouw op voor Melkrock. Dit jaar zullen de festiviteiten plaatsvinden op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.