Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomberlin – “happy accident”

© Michelle Yoon

Sarah Beth Tomberlin, een Amerikaanse indiefolkrock songwriter die onder haar achternaam optreedt, kondigde zonet haar nieuwe album i don’t know who needs to hear this… aan. Dit deed ze via een nieuwe single genaamd “happy accident.” Sinds haar debuutalbum At Weddings uit 2018 heeft de artieste een toegewijde basis fans gekregen dankzij haar gezellige en geruststellende tederheid. Op 29 april komt i don’t know who needs to hear this… uit en het thema van het album is het onderzoeken van en een altaar maken voor de gevoelens.

Op de titeltrack van het album, “idkwntht”, riep Tomberlin dankzij losse draden van gitaar, samples en spiegelende zang een plek van genezing op. De nieuwe single “happy accident” jeukt meer. De garagerockgitaar kanaliseert een emotionele urgentie die meer weg heeft van een sudderende vulkaan dan van een kwaadaardige massa. Tomberlin opent het nummer met een vraag: ‘what’s the point of this if I know how it ends?’ Ze zegt dat het lied gaat over relationele onduidelijkheid: proberen uit te zoeken wie je bent of wie je voor iemand betekende. Het nummer bevat Cass McCombs op gitaar, Told Slants Felix Walworth op drums en je hoort de co-producer van het album, Philip Weinrobe, op bas. De tederheid die we van Tomberlin gewoon zijn, is nog steeds aanwezig. Echter complimenteert ze het met een luider, krachtiger arrangement. “happy accident” is een stuwend stukje indierock dat haar uitstekende zang centraal plaatst, samen met een hypnotiserende gitaarlijn. Haar welluidende stem zweeft voordat ze opbouwt en dreunt boven een zware baslijn waardoor het klinkt als een frisse wind in een indielandschap dat af en toe best muf kan zijn. Als “happy accident” een indicatie is van wat er aankomt, dan is dit het geluid van een artieste die haar niveau aan het verhogen is.

Tomberlin staat op woensdag 27 april 2022 in de Botanique in Brussel. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Angel Olsen @ Het Depot: Big Time onder de indruk

Gisterenavond daalde de engel uit North Carolina neer in het Depot, met haar band en haar nieuwe plaat. Ze bracht aan stad…
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.