Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomberlin – “idkwntht”

© Michelle Yoon

Sarah Beth Tomberlin, de uit Amerika afkomstige muzikante die onder haar achternaam optreedt, blijft een kracht die onder de oppervlakte borrelt. In 2020 bracht ze haar laatste werk uit met de veelgeprezen ep Projections, mede geproduceerd door bevriend artiest Alex G waarmee Tomberlin eerder tourde. Op “idkwntht” – I don’t know who needs to hear this – klinken naast de zijdezachte vocalen van de artieste ook gastvocalen van Told Slants Felix Walworth.

Tomberlins rustige, breekbare folk is op “idknwntht” helemaal terug, waardoor ze ons opnieuw onderdompelt in wat ze het allerbeste kan: het creëren van een emotioneel gewichtige catharsis. Over “idkwntht” zegt Sarah Beth Tomberlin het volgende:

‘Het nummer is een soort sonisch altaar. Het gaat over het nemen van een moment voor herinnering, helderheid, en het zetten van een intentie voor wat er komen gaat. Een soort liedversie van het opschrijven van je intenties bij volle maan. Vasthouden aan gevoelens, woorden en vroegere versies van onszelf en ons gedrag helpt alleen als we ervaringen kunnen onderzoeken als we er eenmaal buiten staan.’

“idkwntht” bevat hetzelfde melodieuze gemak als haar allereerste nummers, wat resulteert in een innige golf van troost. Haar fluisterende zang verzamelt zich als een naderende vlaag van emotionaliteit. Het zijn nummers als deze die de reputatie van Tomberlin staven: ze is in staat te beroeren en een zachte opschudding te veroorzaken, maar nooit in die mate dat het overspannen aanvoelt.

Tomberlin staat op woensdag 27 april 2022 in de Botanique in Brussel. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
InstagramLiveRecensies

Alex G @ Trix: De schalkse singer-songwriter

Het is een beetje alsof Alex G altijd in ons leven is geweest. De man heeft dan ook al een rijke carrière…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.