Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomberlin – “idkwntht”

© Michelle Yoon

Sarah Beth Tomberlin, de uit Amerika afkomstige muzikante die onder haar achternaam optreedt, blijft een kracht die onder de oppervlakte borrelt. In 2020 bracht ze haar laatste werk uit met de veelgeprezen ep Projections, mede geproduceerd door bevriend artiest Alex G waarmee Tomberlin eerder tourde. Op “idkwntht” – I don’t know who needs to hear this – klinken naast de zijdezachte vocalen van de artieste ook gastvocalen van Told Slants Felix Walworth.

Tomberlins rustige, breekbare folk is op “idknwntht” helemaal terug, waardoor ze ons opnieuw onderdompelt in wat ze het allerbeste kan: het creëren van een emotioneel gewichtige catharsis. Over “idkwntht” zegt Sarah Beth Tomberlin het volgende:

‘Het nummer is een soort sonisch altaar. Het gaat over het nemen van een moment voor herinnering, helderheid, en het zetten van een intentie voor wat er komen gaat. Een soort liedversie van het opschrijven van je intenties bij volle maan. Vasthouden aan gevoelens, woorden en vroegere versies van onszelf en ons gedrag helpt alleen als we ervaringen kunnen onderzoeken als we er eenmaal buiten staan.’

“idkwntht” bevat hetzelfde melodieuze gemak als haar allereerste nummers, wat resulteert in een innige golf van troost. Haar fluisterende zang verzamelt zich als een naderende vlaag van emotionaliteit. Het zijn nummers als deze die de reputatie van Tomberlin staven: ze is in staat te beroeren en een zachte opschudding te veroorzaken, maar nooit in die mate dat het overspannen aanvoelt.

Tomberlin staat op woensdag 27 april 2022 in de Botanique in Brussel. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
LiveRecensies

Tomberlin @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Breekbare intimiteit

Vrijdag brengt Sarah Beth Tomberlin haar tweede album i don’t know who needs to hear this… uit. De Amerikaanse twintiger blijft sinds…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.