Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc – “In De Hoogte”

Vijf keer zit het opkomende raptalent Daan De Witte onder de noemer LeBlanc in de ‘hiphop 100’ van de Brusselse radiozender Bruzz. De hitlijst bundelde de beste Belgische hiphopplaten in het kader van de week van de Belgische muziek. Dat LeBlanc zo vaak terug te vinden is in de lijst – vaker dan bijvoorbeeld Romeo Elvis en Damso – is sprekend voor de steile opmars die de 20-jarige Brusselaar recent in elkaar wist te knutselen. Zo werd LeBlanc – die zich het best laat beschrijven als een kruisbestuiving tussen West Coast hiphop en Brusselse rap – al geprezen door RedBull Elektropedia, ENFNTS TERRIBLES, en ook op het podium gaat het hard. Wij hadden zijn talent al opgemerkt tijdens de muziekwedstrijd Sound Track. Daarnaast stond het jonge veulen al te briesen in showcases in de AB, had hij een concert in het Brusselse artistieke laboratorium PILAR en was hij recent het voorprogramma van Brihang, ook geen onbekende in de Belgische hiphop.

Maar LeBlanc wil meer, veel meer, en dat maakt hij kenbaar met zijn nieuwe single “In De Hoogte”. In een wel heel nineties aanvoelende videoclip vertelt de rapper op een nonchalante manier dat hij op een dag de grootste zal zijn, terwijl de Brusselaar tegelijkertijd toch laat uitschijnen dat het hem menens is. Als puntje bij paaltje komt lijkt LeBlanc die torenhoge verwachtingen ook in te lossen of op z’n minst de indruk te wekken dat hij daar zeker toe in staat is. Een vette bas en enkele knapperige beatjes begeleiden LeBlancs soms zijdezachte, dan weer dreigende, maar bovenal verrassend mature stem. Ook al heeft de single inhoudelijk bij momenten weinig om het lijf, toch levert LeBlanc hier een afgewerkt geheel af dat zeker potentieel heeft een deinend publiek te begeesteren.

“In De Hoogte” is de eerste single van de nieuwe ep waarmee LeBlanc later dit jaar wil uitpakken, waar ook features van gevestigde waarden van de Brusselse hiphop Félé Flingue en Le77 op zullen staan. We zijn alvast benieuwd of dat de volgende stap in zijn weg naar de top wordt.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "MEER"

Sinds kort is het niet enkel Jazz Brak van STIKSTOF meer, maar ook gewoon Jazz Brak. In december kondigde de Brusselse rapper,…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.