LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 15/10 @ JH ’t Uilekot (Ukkel)


In Ukkel stond op 15 oktober de zoveelste selectievoorronde van Sound Track geprogrammeerd. In de kleinste zaal van het parcours gaven vier Brusselse muzikale acts – Mia Lena, Leblanc, Ysmé en ZYFA – het beste van zichzelf om zo hopelijk een plek te kunnen verzilveren in de felbegeerde finale. Elk kreeg vijftien minuten om zich te bewijzen.

Openen is nooit een cadeau, maar Mia Lena leek er geen kwaad in te zien. Met een organische mengeling tussen r&b en electropop toonde ze meteen haar kwaliteiten. Ze heeft een presence op het podium om u tegen te zeggen en weet een publiek perfect te bespelen. Dat het publiek nog niet voldoende opgewarmd was voor haar energie, was meer het probleem van eerdergenoemde dan van haar. Het publiek opzwepen is echter niet het enige dat ze kan, want zingen kan ze ook. Het eerste kippenvelmoment van de avond kwam er wanneer ze het lied “Lonely” inzette, waarbij haar glasheldere stem volledig tot uiting kwam. Haar afsluiter “Playin” klonk dan weer als een hit in wording. De ep die voor 2022 gepland staat, doet na dit optreden alleszins het beste vermoeden.

Na de opwarming van Mia Lena bracht Leblanc onmiddellijk meer beweging in de zaal. Met drie nieuwe nummers, speciaal gemaakt voor deze wedstrijd, maakte hij indruk. Door zijn interactie met het publiek leek het alsof hij al jaren op een podium staat. Ook hij wist hoe hij een publiek moest aanpakken. Vanaf het moment dat de micro in zijn handen terechtkwam, leek hij terecht te komen in zijn natuurlijke habitat. Leblanc bewees als jong veulen in de Brusselse muziekscène dat hij zijn plaats verdient en vertoonde al zeker een soort maturiteit. De invloed van STIKSTOF en andere rappers/hiphoppers zijn zeer duidelijk. Producer en dj François, die samen met hem op het podium stond, bleef te weinig achter zijn draaitafel, wat enigszins begon te storen. Met spitsvondige teksten, een sappig accent en een vakkundig uitgekiende productie zweepte Leblanc het publiek op als een volleerd muzikant en bracht een goede show.

Ysmé was de derde act van de avond en dat hebben we geweten. Het was in ieder geval de meest experimentele. Ze begon een verhaal te vertellen met op de achtergrond wat muziek. Een verhaal dat ze, jammerlijk, twee keer heeft moeten vertellen omdat ze zich halverwege vergiste. Wat kunnen we zeggen over Ysmé? Theatraal is het sleutelwoord. Als actrice kan dat gebeuren, maar het overheerste haar muziek. Het was heel duidelijk dat ze zich thuis voelt op een podium. Ze is zeker een uitgesproken persoonlijkheid, maar dat maakt nog niet voor een goede muzikante. Haar muziek zelf is echter zeker niet slecht. Daar zit potentieel in. We betrapten ons erop dat het laatste nummer dat ze bracht, “Orange Juice”, tijdens de pauze nog als een oorwurm door ons hoofd bleef spoken. De balans tijdens haar optreden bleek echter zoek, maar we zijn er zeker van dat we nog zullen horen van haar. Ze bewees ook dat ze kan zingen. Afsluiten deed ze namelijk a capella, wat resulteerde in het tweede kippenvelmoment van de avond.

Eindigen deed de avond met de band ZYFA. Een groep die al veel verder zou mogen staan dan de kleinste zaal binnen het Sound Track-circuit. Zij zijn zeer duidelijk klaar om hogerop te gaan. Komende van hun eigen label, met al jaren aan ervaring, klinkt ZYFA zeer goed live. Ze weten waar ze mee bezig zijn. De sound zit goed – productiegewijs staan ze zeker het verst – met bongo’s, saxofoon, trompet én koebel op exact de juiste momenten. De korte saxofoonsolo in het laatste nummer was de kers op de taart. De diepe basstem van de zanger doet ons zeer hard denken aan de stem van Eels. Een vrolijke Eels weliswaar, want ZYFA brengt zeer relaxte, suave slayerrock. Kortom, deze band was dit kleine podium al volledig ontgroeid.

We zagen vanavond veel invloeden uit de hiphop-wereld en een oerdegelijke rockband, wat uitmonde in een zeer leuke muziekal dansavond. Onze top drie van gisteren avond ziet er als volgt uit:

3. Leblanc
2. Mia Lena
1. ZYFA

Benieuwd wat dit prachtige muziekconcours nog in petto heeft? Ga dan zeker eens kijken naar een van de selectierondes of finales. Een overzicht vind je hier.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem 2024 (Festivaldag 2): Collectieve zangstonde

Los van het wisselvallige weer mocht Rock Zottegem terugblikken op een meer dan geslaagde eerste festivaldag. Vooral Toto zorgde voor een fonkelend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc & Woebn & Jelle - "Alleen Op Een Feestje"

In het zog van Zwangere Guy is er een hoopje Brusselse rappers die het potentieel hebben om met hun muzikale aanleg zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2024: Brutus, Whispering Sons, Herman Brusselmans en meer!

Nu de affiches van ’s lands grootste festivals almaar meer vorm beginnen krijgen, beginnen ook de eerste namen van de middelgrote varianten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.