Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CHARLOT – “Closure”

Er broeit iets in Nederland, want de laatste tijd komen steeds meer beloftevolle acts boven water. Wie vorige maand naar Froukje ging in de Roma, kon ook een andere talentvolle artieste ontdekken, namelijk CHARLOT. De Utrechtse liet midden in de eerste lockdown een eerste single op de wereld los en wist ons daarmee meteen te bekoren. “Better When It’s Dark” gaat over hoe verslavend verdriet kan zijn, dat verdriet maakten we zelf mee toen het even later ijzig stil werd rond de artieste. Gelukkig bleek uiteindelijk dat er heel hard aan debuut-ep Darker Than the Moon gewerkt werd, die in 2022 verschijnt. Na de zomer werden we getrakteerd op het bijzonder fijne “Cosmic Connections” waarop CHARLOT alweer de duisternis verkent. Met “Closure” krijgen we een volgend voorsmaakje en stijgen onze verwachtingen weer een beetje.

In tegenstelling tot de voorgaande singles, gaat “Closure” niet over dromen en illusies, maar is het een heel eerlijk nummer over het moment waarop je beslist dat je iemand niet meer nodig hebt om gelukkig te zijn. De song begint breekbaar en klein, maar wint steeds meer aan kracht. De glinsterende wereld van CHARLOT lijkt steeds kleurrijker en helderder te worden tot het water zowaar kristalhelder is, net als de vocalen van zangeres Lotte Mulder. De synths en elektronische geluiden die het muzikale landschap vulden op voorgaande singles, maken nu plaats voor de dromerige klanken van strijkers, wat de song in een magische sfeer hult. Met “Closure” krijgen we dus een ietwat andere kant van de Nederlandse te ontdekken, zonder de eerder uitgezette lijn te doorbreken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single CHARLOT - "Cosmic Connections"

Het wordt hoog tijd dat de muzikale grens tussen België en Nederland helemaal vervaagt, want we worden alsmaar meer omvergeblazen door onze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle CHARLOT - "Better When It's Dark"

In het donker creëer je je eigen realiteit en voor de Nederlandse CHARLOT is dat er een vol illusies, duisternis, melancholie en…
AlbumsRecensies

Winona Oak - CLOSURE (★★★½): De nieuwe melancholische elektropopsensatie

Zweden is een land met veel muzikale talenten en dan hebben we het niet alleen over ABBA. Onlangs bracht Winona Oak haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.