InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single CHARLOT – “Cosmic Connections”

Het wordt hoog tijd dat de muzikale grens tussen België en Nederland helemaal vervaagt, want we worden alsmaar meer omvergeblazen door onze Noorderburen. Recentste voorbeeld is natuurlijk Froukje, maar er staan al genoeg jonge artiesten in de rij om haar op te volgen. Een van hen is de Utrechtse CHARLOT. Iets meer dan een jaar geleden liet ze haar debuutsingle “Better When It’s Dark” op de wereld los, maar daarna bleef het ijzig stil rond de zangeres. Dat had schijnbaar een reden, want ze werkte hard aan haar debuut-ep. Darker Than the Moon komt begin volgend jaar uit, maar nu krijgen we al een eerste voorsmaakje te horen in de vorm van “Cosmic Connections”. Een nummer waarin CHARLOT alle waarschuwingen negeert en zich overgeeft aan de romantische aantrekkingskracht van verdriet.

Op “Cosmic Connections” neemt de Nederlandse je mee op een reis door het heelal. Met een arsenaal aan donkere en mysterieuze synths trapt CHARLOT de boel op gang, om je dan met haar zeemzoete stem bij de hand te nemen en op te stijgen naar andere oorden. Geleidelijk aan worden er alsmaar meer kleinigheidjes toegevoegd aan het geheel, waardoor de donkere sterrenhemel telkens meer wondermooie kleuren krijgt. Middenin het nummer valt onze reis stil, waardoor je even de tijd krijgt om al die schoonheid gewaar te worden, om dan aan een razend tempo door een zwart gat te vliegen. De synths en elektronica vliegen je om de oren, waardoor de sterretjes veranderen in lichtstrepen in alle kleuren van de regenboog. Een chaos die je maar al te graag nog eens beleeft. CHARLOT heeft met “Cosmic Connections” een ijzersterke tweede single gemaakt, waardoor Darker Than the Moon nu al hoog op ons verlanglijstje staat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1634 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "Nightblind"

De Nederlandse CHARLOT circuleert al een tijdje op onze radar, maar het grote publiek leerde het muzikale project van Lotte Mulder voornamelijk…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHARLOT - "New Year's Song"

Waar wij al ruime tijd fan waren van CHARLOT, leerde het grote publiek het muzikale project van Lotte Mulder het afgelopen jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.