Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Dexelle – “Glitter & Glamour”

© CPU – Stijn Verbruggen

Dexelle heeft nog maar drie nummers op zijn palmares staan, maar toch gaat frontman Nicolas D’Exelle al een tijdje mee in het Belgische muzieklandschap. Zo kan je hem kennen als gitarist van Black Leather Jacket, maar sinds kort dus ook van zijn soloproject. Daarmee schopte hij het bijvoorbeeld al tot in de Antwerpse finale van kansenparcours Sound Track en raakte hij vorig jaar al bij de laatste dertig kanshebbers op de titel van ‘De Nieuwe Lichting’. Nu zit er een volgend hoofdstukje aan te komen, met de release van een debuut-ep. Tired Mind verschijnt volgende maand, maar nu krijg je bij ons in première al laatste voorsmaakje “Glitter & Glamour” te horen.

De nieuwste creatie van Dexelle heeft zijn naam in elk geval niet gestolen, want het nummer zou zomaar eens de liefdesbaby van pakweg Tame Impala en The Weeknd kunnen zijn. De track hangt aan elkaar met een dromerig synthriedeltje dat je binnen de kortste keren naar de dansvloer trekt. Nicolas zelf voegt met zijn stem een eigenheid toe aan het nummer, waardoor het meteen in je gehoorkanalen blijft plakken. Een zwoele baslijn, disco-achtige synths en een fijn gitaartje: de discobal zakt in gedachten al naar beneden. “Glitter & Glamour” belooft met andere woorden veel goeds voor de ep in zijn geheel.

Op 18 maart brengt Dexelle zijn debuut-ep Tired Mind uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2187 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Sound Track: Finale Antwerpen @ Trix (Antwerpen)

Na een overvloed aan selecties en voorrondes wist de organisatie van Sound Track voor elke provincie acht talentvolle finalisten uit te kiezen….
InstagramInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
Nieuwe singles

Voorbeschouwing Sound Track - Selectierondes 23/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. Deze wedstrijd werd namelijk op touw gezet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.