Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucius – “White Lies”

De Amerikaanse Jess Wolfe en Holly Laessig maken al een tijdje muziek onder de naam Lucius. Aanvankelijk waren dat vooral folkpopliedjes, maar inmiddels is de wereld van het duo een stuk kleurrijker geworden. Een maand geleden kregen we plots het funky, dansbare “Next To Normal” en daarmee werd de weg naar een nieuw album ingezet. Second Nature verschijnt dit voorjaar en daarvan krijgen we met “White Lies” een tweede single die we niet meteen zagen aankomen.

Waar het catchy “Next To Normal” gekenmerkt werd door nostalgische discoklanken, keert het duo op “White Lies” terug naar een veel meer ingetogen sound. Tweestemmigheid en pianoklanken vormen de basis voor de song die kracht haalt uit de minimalistische instrumentatie. Wolfe en Laessig zingen zichzelf in de schijnwerper en lijken daarvoor bijzonder weinig extra nodig te hebben. In zekere zin is “White Lies” dan ook een ietwat atypische single, maar dat maakt de keuze niet minder boeiend. We blijven een beetje in het ongewisse over de richting van het album, maar als het zich ergens tussen “Next To Normal” en dit nieuwe nummer afspeelt, zit het hoogstwaarschijnlijk wel goed.

Second Nature verschijnt op 8 april en op zondag 25 september staat Lucius in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

640 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single T Bone Burnett - "Waiting For You" (feat. Lucius)

T Bone Burnett is misschien niet de grootste muzieknaam op zichzelf, maar werkte wel met zodanig veel legendes samen dat hij er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.