Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucius – “Next to Normal”

Onder de naam Lucius brengen de Amerikaanse Jess Wolfe en Holly Laessig fijne popliedjes. De folkpopsound op hun debuutalbum werd warm onthaald, maar ondertussen verkennen de twee andere wegen. Wie het duo live aan het werk ziet, zou zomaar durven denken dat er een tweeling op het podium staat, maar niks is minder waar. Alles maakt deel uit van de act en die klinkt in 2022 duister en dansbaar, maar is vooral gehuld in een dikke laag glitter. De onmiskenbare invloeden uit funk en disco worden op hun nieuwste single “Next to Normal” dubbel en dik in de verf gezet. Het is tevens het eerste wat we te horen krijgen van hun nieuwe album Second Nature dat op 8 april verschijnt.

De dames van Lucius lijken ook de buik vol te hebben van al het binnenzitten, want op “Next to Normal” wordt impliciet aangemoedigd om te dansen. Nostalgische discoklanken toveren zelfs de grauwste kamer om in een neonkleurig tafereel. Dat het duo inspiratie vond bij artiesten als ABBA en Robyn hoeft ook geen verrassing te zijn, want hun nieuwste single is minstens zo catchy. Af en toe is het geheel een beetje over de top en laat het net op die momenten zijn dat we maximaal genieten van Lucius. Geen extreem gecompliceerde keuzes, maar gewoon een heel fijn nummer. Zo beginnen we 2022 graag!

Lucius staat op zondag 25 september in de Botanique.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.