Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Folly Group – “I Raise You (The Price of Your Head)”

© Alex Waespi

Folly Group is de zoveelste postpunkband, in een rijtje waar je gerust ook Yard Act en TV Priest in kwijt kan, die vanaf het uitkomen van de debuutsingle voorbestemd was om door te breken. In het geval van het Britse kwartet van Folly Group klonk dat debuut als “Fashonista”, maar een eerste flits van de groep kon je eerder al opvangen op een live-compilatie van The Windmill – een concertzaal in Londen waar onder andere IDLES en shame hun eerste publiek vonden. Een goede verstaander leest dus dat het succes van Folly Group vooraf door velen als vanzelfsprekend beschouwd werd, en het is dan ook impressionant dat de groep die hoge verwachtingen wist in te lossen op zijn debuut-ep Awake And Hungry. Vandaag kondigde het collectief haar tweede ep’tje Human and Kind aan, waar we meteen ook een eerste voorproefje van toegeworpen krijgen.

Folly Group wist ons initieel te overtuigen met verhalen vol drama en woede, onderbouwd met dreigende gitaarpartijen, ijle synths en strakke machinale riffs. Dat de band zich vooral niet aan die standaardformule wil houden, blijkt uit “I Raise You (The Price of Your Head)”, dat met erg dansbare synthpassages en manische praatzang een sfeertje creëert waarin je niet anders kan dan zweterig kronkelen voor je leven. De bas bonkt op de achtergrond op het ritme van je op hol geslagen hart, opgejaagd door de aanvallende toon en de schelle klank die de gitaarpartij zo fenomenaal maken. Het is een strak nummer dat er wonderwel in slaagt om zijn onvoorspelbare, ritmische karakter uit te balanceren tegenover een aantal erg catchy elementen.

Human and Kind komt uit op 25 maart, en wordt een release om met stip aan te duiden in je agenda.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
AlbumsRecensies

Folly Group - Awake and Hungry (★★★★): Regels zijn er om aangevuld te worden

Postpunkfanaten vieren de voorbije jaren een wederopstand van het genre, en het lijkt er niet meteen op dat het feest snel zal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.