Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single STONE – “Stupid”

© Charlie Harris

In eigen land is STONE een van de bands die je in de gaten moet houden. Volgende week doet de band een zevenkoppige headlinetour waarbij ze telkens het bordje uitverkocht mogen bovenhalen, met als hoogtepunt een show voor meer dan vijfhonderd man in thuisstad Liverpool. De band verkreeg bekendheid nadat ze vorig jaar mee mochten op tour met Yungblud, want hun liveshows zouden er nogal stevig aan toe gaan. Om ook buiten het Britse eiland aan aandacht te winnen, komt de groep vandaag met een gloednieuwe single “Stupid”.

Een gigantische riff, die klettert “Stupid” al snel op gang en zo voel je meteen de intensiteit waarmee het viertal te werk gaat. De vocals hebben iets kenmerkend Brits waardoor de herkenbaarheid altijd om de hoek loert. “Stupid” gaat volgens de band over een periode waarin de leden zich tussen kind en volwassene voelden. Hierdoor moest de song ook klinken als een combinatie van ongemakkelijkheid en opwinding. Dat werkt ook, al blijft het nummer vooral opwindend door de krachtige gitaren en het aanstekelijke refrein. Met een mix van typische britpopelementen en vettige gitaren heeft STONE alvast heel wat harten veroverd, nu nog dat van jou!

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

STONE @ Botanique (Orangerie): Zwetende stenen

Het was nog maar van 30 oktober geleden dat STONE in de Brusselse Botanique stond, al stond de band toen al op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.