Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Drug Couple – “Linda’s Tripp”

Het Amerikaanse duo Drug Couple brengt met “Linda’s Tripp” de laatste single uit die zal verschijnen op hun album Stoned Weekend. Het nummer volgt op het seizoensgebonden slacker-rocknummer “Our December” en de ongedwongen weelderigheid van leadsingle “Lemon Trees”. Alle drie zullen te horen zijn op hun debuutalbum dat op 18 februari uitkomt. Met een country-achtig Amerikaans indierockgeluid dat comfortabel klinkt en waarover het duo zich al lang niet meer bekommert om wat anderen ervan vinden, maakt Drug Couple een debuut dat zowel nuchter en conventioneel is, als los en nonchalant. Stoned Weekend, geproduceerd door Drug Couples Miles Robinson zelf, toont de ingetogen talenten van de band evenzeer als hun verlangen om het soort onafhankelijke muziek te maken die ze willen maken.

Drug Couple was vroeger een New Yorkse band uit Brooklyn, tot ze verhuisden naar het platteland van Vermont. Het paar ontmoette elkaar in november 2015, zijn ondertussen getrouwd, kweken marihuana, houden van country en Amerikaanse indierock, en missen Brooklyn niet echt. De muziek van Drug Couple probeert een dialoog tussen de genders te organiseren – in tegenstelling tot de eenzijdige alleenspraak die zoveel populaire muziek definieert.

“Linda’s Tripp” is een nummer waarin de ‘vakantie-voor-het-hoofd’-gevoel van het stel een bovennatuurlijke zijweg neemt. Drug Couple omschrijft het als ‘een liedje over een stel ‘bloodsuckers’ in hun tienerjaren en hun tumultueuze vriendschap’, maar gelukkig is het meer een verdraaid verhaal uit het hiernamaals, dan Twilight-achtige fictie. “Linda’s Tripp” is even gemakkelijk in zijn euforie, als verward in zijn melancholie; het beschrijft de achtbaan van adolescentie en het buitenbeentje zijn met een afkeurenswaardig gevoel van chaos. Op een golf van knoestige gitaarlijnen, gammele solo’s en vertroebelde vocalen klinkt het nummer als de glorieuze Neil Young – Dinosaur Jr – R.E.M collaboratie die nooit gebeurd is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.