Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sharon Van Etten – “Porta”

© CPU – Jan Van Hecke

Het zijn mooie tijden voor de fans van Sharon Van Etten. Zo bracht de Amerikaanse een tijdje geleden het prachtige “Like I Used To” uit met Angel Olsen, waarmee ze binnenkort ook nog eens op tour trekt door de Verenigde Staten. Toch bleek ze nog genoeg plaats te hebben in haar agenda, want nadat ze in 2019 een laatste album op de wereld losliet, zit er nu een nieuwe plaat aan te komen. Om die aan het grote publiek voor te stellen, kondigde ze vanochtend nóg een nieuwe tournee aan (met halte in OLT), gepaard met het splinternieuwe “Porta”. Details rond een album hebben we vooralsnog niet, maar we kunnen er wel van uitgaan dat ze in juni heel wat nieuw materiaal voor zal stellen in Antwerpen.

“Porta” is een gigantisch belangrijk nummer voor Van Etten, zo blijkt. Ze schreef het al in 2020, toen ze dieper zat dan ooit tevoren. De muziek van de Amerikaanse was weliswaar altijd al emotioneel geladen, maar nooit raakte ze zo doeltreffend als vandaag. Ondanks de zware thematiek, klinkt de track toch redelijk opzwepend. Met zwoele beats en heel wat disco-invloeden, zou het nummer zomaar gedraaid kunnen worden aan het einde van een feestelijke avond. De zangeres zelf gebruikt haar stem dan weer op een manier waarop ze je binnen de kortste keren helemaal meesleept in het verhaal. ‘I wanna be myself’, zingt ze ietwat wanhopig, refererend naar het feit dat ze zich gedisconteerd voelt van haar lichaam. Het is een kunst om het zo’n diepe tekst zo vrolijk te laten binnenkomen, en dus kunnen we concluderen dat “Porta” wederom een wondermooie toevoeging is aan het repertoire van de zangeres.

Op 6 juni staat Sharon Van Etten samen met L’Rain in het OLT Rivierenhof te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Hannah - "Big Swimmer" (feat. Sharon Van Etten)

Het gebeurde misschien allemaal een beetje onder de radar, maar in 2022 was King Hannah echt wel een revelatie. De band rond…
LiveRecensies

Sharon Van Etten @ OLT Rivierenhof: Uiteenlopende kwaliteit

Sharon Van Etten bracht onlangs haar zesde langspeler uit en dat moet gevierd worden. In de VS doet ze dat met een…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.