Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaguar Jonze – “LITTLE FIRES”

Begin februari begint het bij héél wat mensen opnieuw te jeuken en ontwaakt het Eurovision heelal stilletjes aan uit de winterslaap.  In Australië zijn ze zo zot als een achterdeur van het jaarlijks wederkerend muziekfestival en daarom nemen ze sinds 2015 ook deel. Jaguar Jonze nam in 2020 al eens deel aan Australia Decides, maar kon niet doorstoten naar het grote podium van Rotterdam. Het was echter wel het startschot om in Australië meer in de spotlight te komen. In 2021 bracht ze de ep Antihero uit, terwijl ze op het einde van het jaar liet weten ook in 2022 een gooi te doen naar de wondere wereld van Eurovision.

“LITTLE FIRES” is het nummer waarmee Jaguar Jonze hoopt Australië te overtuigen om haar naar Turijn te sturen in mei. Het nummer begint met een zanglijn en setting waarvan we de laatste 10 jaar er al zoveel hebben weten passeren op Eurovision. Zelfs voor de onwetenden onder ons, is het meteen duidelijk dat dit een inzending voor Eurovision zou kunnen zijn. De eerste 2 minuten bouwen clichématig verder op naar het verplichte moment dat alles ontploft. Na die ontploffing, krijgen we het moment waarop de zangeres wat begint te brullen en de nodige vibrato’s en uithalen combineert om te tonen wat ze kan. Op de single blijft het net binnen de lijnen ook al voel je de dreiging dat het elk moment kan ontsporen, maar live vrezen we dat dit toch een recept zal zijn voor enkele valse noten.

Jaguar Jonze had met “CUT” en Antihero haar talent getoond en ons zeker geprikkeld. Het is dan ook spijtig dat ze ook in de Eurovision-val trapt en haar eigenheid even overboord gooit om een nummer te maken dat alle cliché elementen bevat voor het muziekcircus in Turijn. We betwijfelen dat “LITTLE FIRES” voldoende zal zijn om tot in Italië te geraken, maar hopen dat ze nadien haar eigen weg verderzet, zodat we “LITTLE FIRES” snel kunnen vergeten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Gaslight Anthem - "Little Fires"

We vinden het altijd fijn wanneer artiesten na een lange afwezigheid terugkeren, zeker als die nieuwe start er meteen boenk op is….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Jérémie Makiese - "Miss You"

Voilà, onze inzending voor de grootste liedjeswedstrijd op aarde is er. We wisten al langer dan vandaag dat Jérémie Makiese het voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaguar Jonze - "CUT"

De Australische zangeres Jaguar Jonze zorgde vorig jaar voor een grote mediastorm, toen ze bekendmaakte aangerand te zijn door twee mensen waarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.