Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaguar Jonze – “CUT”

De Australische zangeres Jaguar Jonze zorgde vorig jaar voor een grote mediastorm, toen ze bekendmaakte aangerand te zijn door twee mensen waarmee ze samenwerkte. Het bleek nog maar het topje van de ijsberg te zijn en zorgde voor een nieuw debat, waarna enkele belangrijke labels grondig herstructureerden. De zangeres bundelde al haar kracht om een stem voor de vele jonge artiesten te zijn, die gelijkaardige dingen meemaakten en hier niet openlijk voor uit durven te komen. Het leverde haar in haar thuisland heel wat steun op en haar frustraties over de laatste jaren stak ze in haar nieuwe single. Iets later dit voorjaar doet ze met een ander nummer mee aan Australia Decides om Australië op het Songfestival in Turijn te mogen vertegenwoordigen.

“CUT” is een opvallend popnummer, waar de nu-metal invloeden duidelijk doorkomen en het krachtige statement nog eens een extra duwtje in de rug krijgt. In het nummer bekritiseert ze namelijk het onevenwicht in werkrelatie, waarmee ze de manipulatie en mentale uitbuiting die ze doorheen de jaren ervaarde aankaart. “CUT” heeft dus een boodschap die je even doet slikken, maar ook muzikaal zorgt ze ervoor dat je even moet bekomen. We krijgen langs de ene kant popmelodieën, die door rockinvloeden volledig uitvergroot worden en tot een muzikaal spektakel verheven worden. Jaguar Jonze is een buitengewoon talent, die haar platform gebruikt om verandering te brengen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jaguar Jonze - "LITTLE FIRES"

Begin februari begint het bij héél wat mensen opnieuw te jeuken en ontwaakt het Eurovision heelal stilletjes aan uit de winterslaap.  In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.