Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Garnals – “Breezy Feeling”

The Garnals is een Arnhemse band waarvan de vijf leden al wat ervaring opdeden bij Jellephant & The Phantoms en Money M.G. Speed. Op Brighter Records verschijnt nu “Breezy Feeling” als voorbode van een hoop singles die The Garnals nog zal uitbrengen. Zelf noemen ze het project een psychedelische garagerockband en zeggen ze hun invloeden te halen bij Kurt Vile en The Brian Jonestown Massacre:  niet de minsten in het indie-psychwereldje.

“Breezy Feeling” duurt een dikke zes minuten en dat geeft de band tijd genoeg om een mooi geheel uit te zetten. In de melodieën en akkoordprogessie herkennen we duidelijk die Kurt Vile-invloeden. De zanger bouwt zijn tekst langzaam op onder de begeleiding van een zwevende gitaar met fantasievolle effecten en een ophitsende drumpartij. Ongeveer in de helft van het nummer breekt dan eindelijk het psychedelische door en begrijpen we meer en meer het genrelabel. Heel spannend wordt het allemaal niet, maar de laatste gitaarsolo doet ons toch de groeicapaciteit van deze groep voelen. Met een lichte lofi-indievibe (zeker met het rauwe geluid van kabels die uit gitaren getrokken worden op het einde) trakteert The Garnals ons met “Breezy Feeling” op een nummer dat leuk weg luistert.

Meer informatie over een ep of album is er nog niet, maar volgens Brighter Records komen er alvast nog flink wat singles aan.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.