Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – “SAOKO”

© CPU – Nathan Dobbelaere

ROSALÍA is de enige vrouw die in deze eeuw flamencopop op een groot podium brengt. Met haar tweede album El Mal Querer uit 2018 brak ze ook in de Engelstalige wereld door. Sindsdien bleef ze singles uitbrengen, waaronder vorig jaar nog duetten met enkele van de grootste sterren van het moment, zoals Billie Eilish en The Weeknd, maar ook met reggaetonster Tokisha en de onbekende flamencogitarist José Luis Montón. Het is altijd leuk om werk van de zangeres uit Barcelona te zien verschijnen in de hitlijsten vol rappers en riffmeisters. Eind vorig jaar kondigde de Spaanse nog een volgend album aan, waar de achtentwintigjarige maar liefst twee en een half lange jaren aan gewerkt heeft. “LA FAMA” was toen de single die de spits mocht afbijten, een bachata ballade, gebaseerd op de Dominicaanse cultuur. Die blies ons niet omver, maar met The Weeknd van de partij kan je niet veel verliezen. Het album MOTOMAMI ligt alvast op 18 maart in elke platenwinkel.

“SAOKO” is dan zeg maar de eerste single van ROSALÍA zelf en oh wat is het er eentje. De hoofdlijn van het juweeltje flirt met de betere clubmuziek, met een geweldige aflevering van baslijnen en flow, terwijl de brug gewoon rechtsomkeer maakt en in een jazzvijver springt. Er gebeurt van alles in de ongebruikelijke songstructuur, wat het buitengewoon spannend maakt, gezien het even goed totale chaos had kunnen zijn. De vervormde ‘Saoco’-klank is een sample van reggaetoniconen Wisin and Daddy Yankee. In de videoclip van Valentin Petit sluit de Catalaanse zich aan bij een vrouwelijke motorbende. De atypische refreinen vormen een allegorie van het emancipatorische leven van ROSALÍA, dat blijkbaar continu aan ‘transformo’ doet. We eindigen met een cliffhanger, wellicht om je op te winden voor het vervolg van het album. Het is zonde dat het maar twee minuten duurt, maar door het verdienmodel van Spotify wordt dat nu eenmaal van popartiesten verwacht. Steek “SAOKO” in elk geval maar in onze favoriete afspeellijst!

Facebook / Instagram / Twitter / TikTok

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Tracklist van MOTOMAMI:

 1. “SAOKO”
 2. “Candy”
 3. LA FAMA” (feat. the Weeknd)
 4. “Bulería”
 5. “Chicken teriyaki”
 6. “Hentai”
 7. “Bizcochito”
 8. “Genis”
 9. “Motomami”
 10. “Diablo”
 11. “Delirios de grandeza”
 12. “Cuuuuuuuute”
 13. “Como un G”
 14. “Motomami alphabet”
 15. “La combi Versace”
 16. “Sakura”
131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA - "DESPECHÁ"

Zingen in het Spaans kent sinds enige tijd een serieuze opmars, met ROSALÍA als een van de vertegenwoordigers. De jonge zangeres groeide…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ROSALÍA - MOTOMAMI (★★★★): Onvoorspelbaarheid op z'n best

Eind 2018 liet de Spaanse Rosalia Vila Tobella, beter bekend als ROSALÍA, de grondvesten van de gevestigde popmuziek schudden met de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ROSALÍA – "CHICKEN TERIYAKI"

Er staan heel wat grote albumreleases op de planning de komende maanden, en eentje waar we reikhalzend naar uitkijken moet toch wel MOTOMAMI van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.