Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kreator – “Hate Über Alles”

© CPU - Jonas Demeulemeester

© CPU – Jonas Demeulemeester

Kreator is back! Twee weken geleden bracht de Duitse trashmetalband nog een re-issue uit van het album Violent Revolution ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van die plaat. Op die live-compilatie kregen we een karrenvracht van maar liefst 41 liveversies te horen. Hun nieuwste wapenfeit is het nummer “Hate Über Alles”, het is ook meteen de titelsong van het nieuwe album van Kreator dat op 3 juni verschijnt.

“Hate Über Alles” begint zoals Tom Araya van Slayer het liefst van al “Angel of Death” inzet: met een diepe scream van zanger Miland Petrozza (voor de vrienden kortweg bijgenaamd ‘Mille’). Snel en agressief zijn twee sleutelwoorden bij thrashmetal en bij dit liedje zijn ze overduidelijk van toepassing. “Hate Über Alles” klinkt als een sneltrein op maximumsnelheid met de typerende scheurende gitaarsolo’s. Met één slagzin delen ze ook een vuistslag uit aan het coronavirus: ‘Hate is the virus of this world’.

De band liet al uitschijnen dat er sowieso een tournee gelinkt wordt aan het nieuwe album. Vorige zomer speelde Kreator nog op het Kortrijkse metalfeest bij uitstek Alcatraz Festival. Op 30 november staan de Duitsers samen met metalbroeders Lamb of God in de AB in Brussel. Wij verheugen ons alvast om “Hate Über Älles” (want zo gaat ook het refrein) luidkeels mee te brullen.

Facebook / WebsiteInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Judas Priest, Lamb of God, Kreator en meer naar Lokerse Feesten 2022!

De paasklokken hebben vandaag weer een heleboel nieuwe namen voor de Lokerse Feesten in petto. Niet toevallig op de dag dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Evil Invaders - "In Deepest Black"

De tijd vliegt. Het moment dat de Noord-Limburgse speedmetalband Evil Invaders goud haalde op de Limbomania in de Muziekodroom ligt intussen bijna…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.