Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest – “Salt Coast”

©CPU – Chris Stessens

De Britse spokenword-artiest Kae Tempest heeft geen introductie meer nodig. De artistieke duizendpoot heeft bij het grote publiek de meeste bekendheid verworven door hun album The Book of Traps and Lessons, dat in 2019 uitkwam. Sindsdien was het op muzikaal vlak stil rond hen, maar in januari was daar “More Pressure”, een nieuw nummer. Het is een boeiende samenwerking met BROCKHAMPTONs Kevin Abstract en ging gepaard met de aankondiging van een nieuw album genaamd The Line Is a Curve. Vandaag laat Tempest “Salt Coast” los op de wereld, waarmee die bewijst dat er van een gebrek aan inspiratie en creativiteit geen sprake is.

Naar goede gewoonte is de insteek van hun teksten erg maatschappijkritisch. In “Salt Coast” heeft de artiest het over de hedonistische gemakzucht en de hypocrisie van de moderne mens, en over hoe de natuur hieronder te lijden heeft. De sterkte van hun teksten zit vaak in de confrontatie met de herkenbaarheid, gepaard gaande met metaforen die er een evocerend geheel maken. De productie van het nummer draagt bij tot een gemoedelijke sfeer, die vooral door de donkere synthlijn wordt opgeroepen. Naar het einde toe zorgen een paar koperblazers er met hun warme klank voor dat het muzikaal landschap een laag authenticiteit krijgt. “Salt Coast” is toegankelijk en radiovriendelijk. Net zoals eerste single “More Pressure” neigt het qua structuur meer naar rap en synthpop dan naar spoken word.

“Salt Coast” is een sterk nummer van Kae Tempest en belooft veel goeds voor de andere tracks van de plaat. Hun nieuwe album The Line Is a Curve verschijnt op 8 april. Op 15 juli 2022 speelt Kae Tempest op Gent Jazz.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kae Tempest - The Line Is a Curve (★★★★): Tekstueel én muzikaal raffinement

Menig liefhebber van het spoken word-genre heeft vrijdag 8 april 2022 met een groot uitroepteken aangeduid in z’n agenda! Kae Tempest, dé…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kae Tempest - "No Prizes" (feat. Lianne La Havas)

De lat werd enkele jaren geleden op serieuze hoogte gelegd, toen Kae Tempest in 2019 The Book of Traps and Lessons uitbracht. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.