Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joesef – “It’s Been a Little Heavy Lately”

© Nathan Dunphy

Met zijn soulvolle indiepop wist de Schotse sad boy Joesef ons gevoelige muziekhart vanaf het eerste moment te verwarmen. Na de melancholische strijkers op vorige single “Fire” krijgen we een nieuw nummer dat zelfs opvallend dansbaar klinkt, meer dan elk nummer dat Joesef ooit uitbracht. De funky baslijn legt de juiste zwoele accenten en verwelkomt ons met gemak in Joesefs roosgekleurde droomwereld. Joesef zou zichzelf niet zijn als we niet de nodige hartzeer op ons bord zouden krijgen, en dus is de zwoele discosfeer eerder schone schijn voor het verhaal dat hij kwijt wil. Eerlijk, met een titel als “It’s Been a Little Heavy Lately” hadden we ook weinig anders verwacht.

Joesef opent dus opnieuw de deuren naar zijn ziel en geeft ons misschien wel zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe. Het nummer beschrijft vooral het besef van slechte keuzes dat je om 4 uur ’s ochtends overvalt. In Joesefs geval is dat vooral de nood aan troost en zijn pijnlijke en bittere verlangen naar een onmogelijke ex-geliefde. Zinnen als ‘Wonder why you’re acting surprised / ‘Cause when you kiss her you know something’s missing / You know that it feels different with me’ snijden regelrecht in ons tere muziekhart en roepen spontaan herinneringen op aan Robyns iconische “Dancing On My Own”. Joesef lucht op zijn nieuwe single zijn gebroken hart en zorgt zo opnieuw voor de ideale muzikale troost.

Wie graag live wil meehuilen met Joesefs liefdesverhalen, kan op 29 april afzakken naar de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Two and a Half Girl - "70"

In 2020 bracht Two and a half Girl met Disconnected al zijn tweede ep uit en twee jaar later mogen we ons dan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - "East End Coast"

Dat de Schotse Joesef fan is van een gezellig weemoedige soulpopsong hoeven we je ondertussen niet meer uit te leggen. Wie de…
InstagramLiveRecensies

Joesef @ Ancienne Belgique (AB Club): Gedeelde hoop en hartzeer

Heel wat fijne muziek gisteren in de hoofdstad. In de inkomhal van de Brusselse Ancienne Belgique stroomde een uitgelaten menigte toe voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.