Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Joesef – “It’s Been a Little Heavy Lately”

© Nathan Dunphy

Met zijn soulvolle indiepop wist de Schotse sad boy Joesef ons gevoelige muziekhart vanaf het eerste moment te verwarmen. Na de melancholische strijkers op vorige single “Fire” krijgen we een nieuw nummer dat zelfs opvallend dansbaar klinkt, meer dan elk nummer dat Joesef ooit uitbracht. De funky baslijn legt de juiste zwoele accenten en verwelkomt ons met gemak in Joesefs roosgekleurde droomwereld. Joesef zou zichzelf niet zijn als we niet de nodige hartzeer op ons bord zouden krijgen, en dus is de zwoele discosfeer eerder schone schijn voor het verhaal dat hij kwijt wil. Eerlijk, met een titel als “It’s Been a Little Heavy Lately” hadden we ook weinig anders verwacht.

Joesef opent dus opnieuw de deuren naar zijn ziel en geeft ons misschien wel zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe. Het nummer beschrijft vooral het besef van slechte keuzes dat je om 4 uur ’s ochtends overvalt. In Joesefs geval is dat vooral de nood aan troost en zijn pijnlijke en bittere verlangen naar een onmogelijke ex-geliefde. Zinnen als ‘Wonder why you’re acting surprised / ‘Cause when you kiss her you know something’s missing / You know that it feels different with me’ snijden regelrecht in ons tere muziekhart en roepen spontaan herinneringen op aan Robyns iconische “Dancing On My Own”. Joesef lucht op zijn nieuwe single zijn gebroken hart en zorgt zo opnieuw voor de ideale muzikale troost.

Wie graag live wil meehuilen met Joesefs liefdesverhalen, kan op 29 april afzakken naar de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Joesef @ Botanique (Orangerie): Pastel, soul en groovy

Slechts weken vooraleer de coronapandemie genadeloos de wereld achter slot en grendel duwde, speelde Joesef in Botanique en gisteren stond de Schot…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joesef - Permanent Damage (★★★½): Exploratie van het tijdelijke en het permanente

Waar muziek voor sommigen puur en alleen een vorm van vermaak is, functioneert het voor anderen ook als een therapeutisch middel. Dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joesef - “Borderline”

Het nieuwe jaar rustig beginnen zit er niet in voor Joesef. Eind volgende week verschijnt het langverwachte debuutalbum van onze favoriete Schotse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.