Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches – “Blacksnake Blues”

All Them Witches

Furieuzer dan ooit, zo omschreven we de vorige langspeler van All Them Witches. Nothing as the Ideal is slechts anderhalf jaar oud, én toch voelt het al veel langer. De stilistische breuk met de bij momenten erg harde laatste plaat is enorm op nieuwe single “Blacksnake Blues”. Al is die nieuwste niet onkenbaar een All Them Witches nummer, want gezapige nummers met veel soul komen ze ook niet te kort. Voor wie nog eens moet heropfrissen wat All Them Witches is, volgt hier een beknopte introductie. All Them Witches is een blues- en stonerrock band die heel wat psychedelische invloeden door hun nummers laat sijpelen. Ze hebben sinds Nothing as the Ideal terug een toetsenist bij de band en brachten al zes albums uit. Zes albums die stuk voor stuk van hoge kwaliteit waren. De single die ze dit weekend uitbrachten, is de eerste van dertien die ze dit jaar zullen uitbrengen, één per maand en eentje gratis.

Als het woord zwoel een nummer was, dan kwam deze “Blacksnake Blues” aardig in de buurt van zo’n nummer. Elf minuten en veertien seconden lang horen we namelijk niks anders dan zwoele gitaarsolo’s, ondersteund door een ontspannen baslijntje en een erg gezapige ritmesectie. Ook de zang is erg op het gemak. Zanger Charles Michael Parks, Jr. zingt met zijn typerende stem op een rustige manier over de zwarte ratelslang die hem de stuipen op het lijf jaagt. We kunnen de gedachte dat dit een metafoor is niet loslaten. Wanneer de orgels het nummer binnenkomen is het plaatje compleet. Wederom een staaltje klasse van All Them Witches.

FacebookWebsiteInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches - "Fall Into Place"

Al sinds 2012 maakt de Amerikaanse band All Them Witches zeer veelzijdige muziek. Soms klinken de mannen als een oude bluesband, soms…
AlbumsRecensies

All Them Witches - Nothing as the Ideal (★★★★): Furieuzer dan ooit

Het is geen makkelijke opdracht om naar het bijvoeglijk naamwoord te zoeken dat de muziek van All Them Witches perfect omvat. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single All Them Witches - "Saturnine & Iron Jaw"

Het is altijd prettig nieuws wanneer All Them Witches een nieuwe single loslaat. Het is nog beter nieuws als ze een nieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.