FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Lowlands 2022: Arctic Monkeys, Stromae, Liam Gallagher en veel meer!

© CPU – Bert Savels

Het ziet ernaar uit dat de winterstop onder de festivals helemaal voorbij is, want het regent de afgelopen dagen line-upaankondigingen in binnen- en buitenland. Nu is het Nederlandse Lowlands aan de beurt, dus Pukkelpoppertjes: opgelet! Het festival in Biddinghuizen vindt namelijk plaats in dezelfde periode als dat in Kiewit en deelt dus vanzelfsprekend een pak namen. Uit Nederland krijgen we er nu meteen 68 op ons bord. Helemaal bovenaan zal de affiche in 2022 gekleurd worden door de comeback van Arctic Monkeys, het Nederlandse The Opposites en onze nationale trots Stromae. Daaronder vinden we nog heel wat moois terug, zoals de mannen van Balthazar, levende legende Liam Gallagher, de rockers van Bring Me the Horizon, en Glass Animals en Jungle om er een feestje van te maken.

Ook lager op de line-up vinden we een pak kwaliteitsvolle namen terug, zoals bijvoorbeeld Arlo ParksFloating PointsBADBADNOTGOOD, Mdou Moctar en Kelly Lee Owens. Lowlands krijgt daarnaast ook bezoek van rijzende sterren als Wet LegYard ActPinkPantheress en Geese, en van dichter bij huis kleuren onder andere FroukjeGoldbandAmelie Lens en Sevdaliza de affiche. Alle bevestigingen vind je onderaan het artikel.

Lowlands vindt plaats van 19 tot en met 21 augustus 2022. De ticketverkoop start aanstaande zaterdag om 12.00 (om 11.00 al via pre-sale). Meer info vind je via de website van het festival!

Alle bevestigingen voor Lowlands 2022 tot dusver:

Arctic Monkeys – The Opposites – Stromae

Balthazar – Bring Me The Horizon – Glass Animals – James Blake – Jungle – Lewis Capaldi – Liam Gallagher – Mahalia – Michael Kiwanuka – Noord Nederlands Orkest – Pendulum – RÜFÜS DU SOL – Sam Fender – slowthai – Tash Sultana

Amelie Lens – Arlo Parks – AURORA – BADBADNOTGOOD – Cavetown – Channel Tres – Cleopatrick – Daði Freyr – Eefje De Visser – Fever 333 – Floating Points – Four Tet – Fred again.. – Froukje – Goldband – Hang Youth – Headie One – jxdn – KI/KI – The Murder Capital – Nihyo Crusaders – Noah Cyrus – Noisia DJ Set – Nu Genea – Palaye Royale – Parquet Courts – PinkPantheress – Q – Sevdaliza – shame – Togo All Stars – Wet Leg – Yard Act

Bab U Bluz – Chloe Moriondo – David Keenan – DE’WAYNE – Ela Minus – Geese – Hope Tala – Joe & The Shitboys – Kelly Lee Owens – The Lathums – Loshh – Mdou Moctar – Nova Twins – Oyerhoho Live – Sad Night Dynamite – Sidi Wacho

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Down The Rabbit Hole en Lowlands gaan dit jaar niet door

Ook Nederland trekt vandaag een streep door zijn festivalzomer. Meerdaagse evenementen met camping mogen in augustus namelijk niet plaatsvinden. Dat maakte de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Chemical Brothers, London Grammar en meer dan 50 anderen bij eerste namen Lowlands 2020!

Nu de festivals die plaatsvinden aan het begin van de zomer al op volle toeren draaien en een aardige affiche kunnen neerzetten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.