Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skunk Anansie – “Piggy”

© CPU – Sven Michiels

Het laatste studio-album van Skunk Anansie dateert ondertussen alweer van 2016, waardoor we de ooit o zo geliefde band in ons land een beetje uit het oog zijn verloren. Ondertussen vierden Skin en de mannen wel nog hun 25ste verjaardag met een live-album, maar van die tour kwam door de coronacrisis nog altijd niks in huis. We kregen met bijvoorbeeld “What You Do For Love” wel sporadisch nog een singletje, maar op een nieuw project moesten we heel lang wachten. Nu lijkt er toch een nieuw hoofdstuk van start te gaan met “Piggy”, dat meteen ook een muzikale koerswijziging inzet.

Op “Piggy” klinkt Skunk Anansie elektronischer dan ooit tevoren, al lijkt het zich ook nog gewoon vast te klampen aan de gitaren en de krachtige stem van Skin. Op zich is dat een mooi uitgangspunt, maar het ziet ernaar uit dat de band dat idee nog een beetje meer op punt moet stellen. Al van bij de eerste noten wordt ons dubbele gevoel duidelijk. In de refreinen breekt de spreekwoordelijke hel los in de vorm van de stem van de frontvrouw, waardoor woorden als ‘bombast’ en ‘groots’ de ideale beschrijving vormen. Het lijkt er dus op dat Skunk Anansie te veel in een keer wilde doen: én punk én hardrock én elektronica. Het zorgt voor wat gemengde gevoelens.

Skunk Anansie staat op 2 april in de Lotto Arena in het kader van de 25LIVE@25-tour.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Skunk Anansie @ Lotto Arena: Harmonieuze samenkomst voor rebellen van twintig jaar geleden

Het is ondertussen van Anarchytecture (2016) geleden dat we een nieuw album te horen kregen van de band Skunk Anansie. Nadat ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skunk Anansie - "Can't Take You Anywhere"

Nu Skunk Anansie zijn vijfentwintigste verjaardag viert, weliswaar uitgesteld, vonden Skin en haar kompanen het blijkbaar het ideale moment om met nieuwe…
LiveRecensies

Crammerock 2019 (Festivaldag 2): Na regen komt… goede muziek

Op dag twee van het regenachtige Crammerock zagen we vele verrassende dingen. Boven de weide in Stekene scheen er een prachtige regenboog,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.