Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Skunk Anansie – “What You Do For Love”

© Freya Goossens

Toen eerder dit jaar bekend werd gemaakt dat Skunk Anansie weer op tour zou trekken, waren er al vermoedens dat dat met nieuwe muziek zou zijn. Vandaag worden die vermoedens bevestigd, want met “What You Do For Love” brengt de Britse band rond zangeres Skin voor het eerst sinds 2016 weer nieuwe muziek uit. Met onder andere “Weak” en “Hedonism (Just Because You Feel Good)” scoorde de band gigantische hits eind jaren negentig. Na een pauze van ongeveer een decennium zijn de Britten dus terug bezig en krijgen we met “What You Do For Love” een opvolger van het album Anarchytecture.

Op hun nieuwste single lijkt het wel alsof Skunk Anansie zichzelf opnieuw heeft uitgevonden – weliswaar met een iets commerciëlere sound dan in de beginjaren. Het nummer opent met een opbouwende bas, maar barst pas echt los wanneer Skin haar keel openzet in het refrein. De zang wordt ondersteund door een paar gitaarriffs, die naar het einde toe harder worden. In het slotakkoord krijgt Skin nog eens de kans om te laten horen dat ze echt wel een degelijke stem heeft, tot het nummer nogal abrupt stopt. “What You Do For Love” is niet het nieuwe “Weak”, maar is verre van een slecht nummer.

Skunk Anansie speelt op zondag 14 juli samen met onder andere Bon Jovi en John Fogerty op TW Classic.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

5 juli 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief