Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County – “KEEP IT UP”

Duimpjes in de lucht, want Rex Orange County is terug! Het soloproject van Alexander O’Connor is populairder dan ooit tevoren met maar liefst elf miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify en toch dateert zijn meest recente worp Pony alweer van 2019. De aimabele muzikant is vooral bij de jeugd enorm populair en werkte ook al samen met artiesten als Tyler, The Creator. De afgelopen twee jaar deed Rex Orange County het iets rustiger aan en werkte hij in alle stilte aan zijn nieuwe album WHO CARES?. Op 11 maart ligt het ook al in de rekken en met “KEEP IT UP” krijgen we vandaag al een eerste voorbode hieruit te horen.

Na drie jaar afwezigheid zijn de verwachtingen natuurlijk niet min, maar Rex Orange County weet ze op “KEEP IT UP” wel in te lossen. Voor het nummer dook hij zo nog eens de studio in met Benny Sings waarmee hij in 2017 ook al “Loving Is Easy” maakte. Het resultaat van hun nieuwe samenwerking is een opbeurend popnummer met de positieve boodschap om de moed erin te houden. Opvallend aan “KEEP IT UP” is een sample van een klassiek nummer dat in een modern jasje werd gestoken en doorheen het hele nummer prominent aanwezig blijft. Al bij al is “KEEP IT UP” dus een leuk nummer waar Rex Orange County vooral trouw blijft aan zichzelf en zijn kenmerkende schattige sound.

Instagram / Facebook

1684 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County - "THREAT"

Het is nog niet eens een halfjaar geleden dat we voor het laatst nieuwe muziek kregen van Rex Orange County. In maart…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rex Orange County - WHO CARES? (★★★): Weinig te bieden

Nog voor we uitgedanst waren op het laatste album van Rex Orange County, duikelden we de coronacrisis in. Zijn tour werd genadeloos…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rex Orange County - "OPEN A WINDOW" (feat. Tyler, The Creator)

We hoeven niet lang meer te wachten op het nieuwste album van Rex Orange County. Later deze week komt zijn langverwachte vijfde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.