Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Voyager – “Dreamer”

Måneskin in de hitlijsten, Go_A op de grote podia: het Eurovisiesongfestival is duidelijk opnieuw in. De wedstrijd is sinds jaar en dag een viering van kitsch en clichés, maar bracht ons met name vorige editie ook een aantal artiesten waar we enorm fan van zijn geworden. Daarbij beperken we ons overigens niet tot de hypes: ook Fyr og Flamme en Montaigne, die tot onze tot op heden nasmeulende woede de finale niet haalden, zijn tegenwoordig vaste waarden in onze afspeellijsten. Het spreekt dan ook voor zich dat we razend benieuwd zijn naar wat de editie van 2022 in Turijn te bieden zal hebben.

Wat heeft dit alles nu precies te maken met de nieuwe single van Voyager, een progmetalband uit Perth die we onder andere kennen van het beukende “Ascension”? Jazeker: de groep doet met dit nummer een gooi naar de Australische inzending voor dit jaar. In Australia Decides zal het vijftal het opnemen tegen tien andere acts (waaronder een nog op TikTok te selecteren wildcard-artiest, zowaar). In die lijst spotten we onder andere ook Jaguar Jonze, nog zo’n rijzende ster die ons met haar recente singles makkelijk overtuigde. Na het horen van “Dreamer” ligt onze alliantie echter onherroepelijk vast: als dit niet naar Italië mag, nemen we een brandende toorts mee naar het Australische consulaat in Brussel. U bent alvast vriendelijk uitgenodigd.

Goed, we overdrijven een beetje, maar het moet gezegd: “Dreamer” is een absolute triomf. Misschien is het dat we ons toevallig net in de absurd specifieke niche van Eurosongfans met Porcupine Tree-posters bevinden, maar we kunnen ons oprecht niet herinneren wanneer we de laatste keer zo hard vielen voor een nieuwe single. De groep rond Danny Estrin, een immigratieadvocaat bij daglicht met een verleden in Duitsland waar hij een grote liefde voor de wedstrijd aan overhield, verpakt in amper drie minuten zoveel energie dat we ons bijna letterlijk van onze stoel headbangden. Als Måneskin en Blind Channel de deur voor rockbands openden, dan trapt Voyager hem bij deze aan splinters.

We zijn nog aan het uitzoeken of we ergens in de komende maanden naar Australië kunnen verhuizen om dit nummer naar de top te stemmen. We proberen het team van Novak Djoković sinds deze middag te bereiken voor advies, maar dit heeft voorlopig nog niets opgeleverd. In de tussentijd staat “Dreamer” alvast op loop, want genoeg zien we ons er vooralsnog niet meteen van krijgen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Voyager – “Promise”

Het songfestival is opnieuw hip. In het spoor van de Italiaanse winnaars Måneskin komen de laatste jaren heel wat genres aan bod…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.