Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Doherty & Frédéric Lo – “You Can’t Keep It From Me Forever”

© CPU – Thomas Verfaille

Wie Peter Doherty opzoekt, krijgt als eerste zoeksuggestie de vraag ‘Is Peter Doherty nog steeds een junkie?’ te zien. Dat verdovende middelen, net als glamourrelaties, geen geheimen hebben voor de man, spreken we niet tegen. Toch is het jammer dat daarbij soms vergeten wordt dat sommige nummers van The Libertines en Babyshambles een stempel achterlieten op de rockgeschiedenis. Peter Doherty is ondertussen zelfs al enige tijd clean en ontsnapt in het noorden van Frankrijk aan de constante aandacht van de tabloids.

Dat hij daar nog iets anders doet dan godganse dagen kazen eten, bleek in november toen hij samen met Frédéric Lo het nummer “The Fantasy Life Of Poetry & Crime” op de wereld losliet. Het nummer bleek geïnspireerd op Franse detectiveverhalen en had inderdaad een soort magisch sfeertje over zich hangen. Het is dan ook goed mogelijk dat het nummer niet meteen bleef hangen bij de fans van Peter Doherty’s vroegere werk.

“You Can’t Keep It From Me Forever” ligt mogelijk meer in de lijn van wat die vroegere fans verwachten. Het nummer is een ogenschijnlijk luchtig indiepopnummer waar een catchy gitaar het ritme bepaalt. In de refreinen wordt duchtig in de handen geklapt, wat het geheel zo mogelijk nog vrolijker maakt. Goede indiepop laat zich graag kenmerken door opbeurende melodieën terwijl de tekst refereert naar meer duistere verhalen. Zo refereert Peter Doherty naar zijn angst om te hervallen in drugsgebruik. Op die manier werd “You Can’t Keep It From Me Forever” een hoogst persoonlijk nummer.

Dit nummer meteen naast het beste van The Libertines of Babyshambles leggen, zou overdreven zijn. Op zijn 42ste toont Peter Doherty echter dat hij nog perfect weet hoe je een aanstekelijk liedje in elkaar bokst. The Fantasy Life Of Poetry & Crime komt op 18 maart uit op zijn eigen Strap Originals-label.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Libertines - All Quiet on the Eastern Esplanade (★★★): De balans tussen authenticiteit en de drang naar veelzijdigheid

We hebben er een maandje – wat stelt een maand nog voor wanneer je al negen jaar wacht? – langer moeten op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Libertines - "Oh Shit"

Fans van The Libertines zullen toch nog wat langer moeten wachten voor ze naar de vierde langspeler van de Britse band zullen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Libertines - "Shiver"

Nog exact zeven weken en dan kunnen we eindelijk naar het nieuwe studioalbum van The Libertines luisteren. All Quiet on the Eastern…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.