Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Doherty & Frédéric Lo – “You Can’t Keep It From Me Forever”

© CPU – Thomas Verfaille

Wie Peter Doherty opzoekt, krijgt als eerste zoeksuggestie de vraag ‘Is Peter Doherty nog steeds een junkie?’ te zien. Dat verdovende middelen, net als glamourrelaties, geen geheimen hebben voor de man, spreken we niet tegen. Toch is het jammer dat daarbij soms vergeten wordt dat sommige nummers van The Libertines en Babyshambles een stempel achterlieten op de rockgeschiedenis. Peter Doherty is ondertussen zelfs al enige tijd clean en ontsnapt in het noorden van Frankrijk aan de constante aandacht van de tabloids.

Dat hij daar nog iets anders doet dan godganse dagen kazen eten, bleek in november toen hij samen met Frédéric Lo het nummer “The Fantasy Life Of Poetry & Crime” op de wereld losliet. Het nummer bleek geïnspireerd op Franse detectiveverhalen en had inderdaad een soort magisch sfeertje over zich hangen. Het is dan ook goed mogelijk dat het nummer niet meteen bleef hangen bij de fans van Peter Doherty’s vroegere werk.

“You Can’t Keep It From Me Forever” ligt mogelijk meer in de lijn van wat die vroegere fans verwachten. Het nummer is een ogenschijnlijk luchtig indiepopnummer waar een catchy gitaar het ritme bepaalt. In de refreinen wordt duchtig in de handen geklapt, wat het geheel zo mogelijk nog vrolijker maakt. Goede indiepop laat zich graag kenmerken door opbeurende melodieën terwijl de tekst refereert naar meer duistere verhalen. Zo refereert Peter Doherty naar zijn angst om te hervallen in drugsgebruik. Op die manier werd “You Can’t Keep It From Me Forever” een hoogst persoonlijk nummer.

Dit nummer meteen naast het beste van The Libertines of Babyshambles leggen, zou overdreven zijn. Op zijn 42ste toont Peter Doherty echter dat hij nog perfect weet hoe je een aanstekelijk liedje in elkaar bokst. The Fantasy Life Of Poetry & Crime komt op 18 maart uit op zijn eigen Strap Originals-label.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Libertines, Tamino en Madrugada eerste drie namen voor Cactusfestival 2023!

Nog is het rustig in het idyllische Minnewaterpark in Brugge, maar dat zal komende zomer van vrijdag 7 juli tot en met…
LiveRecensies

The Libertines @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Britser wordt het niet

Up The Bracket, het fantastische debuutalbum van The Libertines, viert zijn twintigste verjaardag. Dat is voor de Britten reden genoeg om nog…
InstagramLiveRecensies

Peter Doherty & Frédéric Lo @ Handelsbeurs: Van meezingen naar een huwelijksaanzoek

Peter Doherty is een man die nooit ten volle uit de schijnwerpers weet te blijven, al zou hij dat soms zelf misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.