Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Doherty & Frédéric Lo – “The Fantasy Life of Poetry & Crime”

© CPU – Thomas Verfaille

Je kan veel dingen zeggen over Peter Doherty, maar je kan niet ontkennen dat er altijd wat te beleven valt als de man in de buurt is. Zo annuleerde hij in 2008 op het allerlaatste moment zijn show met Babyshambles op Rock Werchter omdat hij de bevalling van zijn kat voor geen geld van de wereld wilde missen. Hij maakte dat in 2014 echter goed door in beschonken (en hoogstwaarschijnlijk gedrogeerde) toestand al skateboardend op een podiumelement en lassoënd met zijn microfoon datzelfde podium onveilig te maken. Laat een ding duidelijk zijn: verdovende middelen hebben geen geheimen meer voor de Brit en dat speelde hem de laatste paar decennia bij zowat elke publieke vertoning niet echt in de kaart.

Toch lijken die extreme tijden nu voorbij. Doherty houdt zich tegenwoordig nogal gedeisd bezig met The Libertines, maar dook afgelopen zomer plots terug op in het nieuws. Niet om drugsgerelateerde feiten, maar door zijn uiterlijke metamorfose. De man vertoeft namelijk in het noorden van Frankrijk, waar hij duidelijk geniet van het leven. Hij ontdekte er zijn liefde voor Franse kazen, maar ook voor een nieuwe vrouw in zijn leven. Hij is clean, een paar kilo’s dikker, maar naar eigen zeggen ook eindelijk gelukkig. Pete houdt zich nu dus ook bezig met – binnen zijn perken – ‘normale’ dingen, zoals het lezen van boeken. Het is uit de detectiveverhalen van de Franse schrijver Thierry Villeneuve dat hij inspiratie haalde voor een nieuw nummer.

Doherty trok samen met Frédéric Lo richting Parijs om “The Fantasy Life of Poetry & Crime” tot leven te wekken. Dat de man tegenwoordig op zijn gemakje leeft, horen we ook duidelijk terug aan zijn nieuwste creatie. Het zijn voornamelijk de rustige percussie, de trage gitaarlijntjes en begeleidende blazers en strijkers die van de single een chill geheel maken. Pete zelf klinkt bijzonder relaxed en laat het geheel vrolijk verder kabbelen. Zijn Franse compagnon gooit er tussendoor wat zinnetjes in zijn moedertaal tegenaan, maar het is toch de Brit die de schijnwerpers naar zich toe blijft trekken. Geen grootse meezinger, maar over het algemeen zeker wel een fijn nummertje om op een rustige namiddag te beluisteren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Peter Doherty & Frédéric Lo @ Handelsbeurs: Van meezingen naar een huwelijksaanzoek

Peter Doherty is een man die nooit ten volle uit de schijnwerpers weet te blijven, al zou hij dat soms zelf misschien…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Peter Doherty & Frédéric Lo - The Fantasy Life of Poetry & Crime (★★★★): Melancholische zomerbries met een vleugje poëzie

Over Peter Doherty valt heel wat te vertellen. We kennen hem als de charismatische frontman van The Libertines, de band die door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Doherty & Frédéric Lo - "The Epidemiologist"

Peter Doherty is terug van weggeweest. Ditmaal wordt hij vergezeld door de Franse muzikant Frédéric Lo, vooral bekend van zijn werk met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.