Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE – “Endless”

© CPU – Nathan Dobbelaere

GOOSE draait intussen al meer dan twintig jaar mee op het hoogste niveau en lijkt tegenwoordig zelfs populairder dan ooit. Toch is het al van 2016 geleden dat de elektrorockband rond Mickael Karkousse nog met een studioalbum op de proppen kwam. Dat is best opvallend te noemen, als je weet dat de mannen er een drukke zomer hebben opzitten, terwijl de frontman zich daarnaast ook nog eens richtte op zijn eigen soloproject. Gelukkig maakte het viertal ons de afgelopen maanden meer dan duidelijk dat de muzikale kwaliteit allerminst in twijfel te trekken valt, waardoor we nog wat reikhalzender uitkijken naar het voorjaar. Dan brengt GOOSE namelijk zijn langverwachte vijfde studioalbum Endless uit, waaruit we vandaag het eerste gelijknamige voorsmaakje te horen krijgen.

Voor de opnames van dat album trokken de Kortrijkzanen richting de Franse hoofdstad, waar ze klaarblijkelijk de gulden middenweg vonden tussen het GOOSE van vroeger en nu. Dat resulteert in een indrukwekkende muzikale vijf minuten, waarin het viertal als vanouds elektronica en gitaren in elkaar laat overlopen alsof het niets is. Waar de track nog redelijk mysterieus begint, schiet de boel snel genoeg stevig in gang. Karkousse klinkt weer lekker furieus, de beats doen je trommelvliezen trillen en dat in combinatie met vettige gitaarlijnen zorgt ervoor dat GOOSE zijn bloedvorm nog maar eens bevestigt. Wij kijken alvast uit naar hoe deze track live tot leven zal komen.

Endless verschijnt op 11 maart. GOOSE speelt op 31 maart en 1 april twee releaseshows in de Ancienne Belgique. Tickets voor die eerste show zijn allemaal de deur uit, die voor de tweede zijn nu te koop!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1304 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

GOOSE @ Ancienne Belgique (AB): Band zkt. enthousiast publiek

De kans dat jij nog weet wat er twintig jaar geleden allemaal op til was in je leven is misschien niet zo…
AlbumsFeatured albumsRecensies

GOOSE – Endless (★★★★): Weergaloze electrorock trip

Het is 2010 als GOOSE zijn tweede album Synrise de wereld instuurt. Het gelijknamige titelnummer is ondertussen een ware Belpop-klassieker geworden en…
AlbumsRecensies

Mickael Karkousse - Where Do We Begin (★★★): Ongedwongen zijsprong

Met het in binnen- en buitenland gegeerde GOOSE kon Mickael Karkousse al heel wat pluimen op zijn hoed steken. Het Belgische uithangbord…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.