Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Dull Boy Johnny – “Room Service”

Dull Boy Johnny is een nieuw groovy project uit de Kempen, geselecteerd voor Humo’s Rock Rally. Met ‘oldschool’ technieken brengen ze muziek die, naar eigen zeggen, met twee in een gezellig hete jacuzzi of op andere schunnige plaatsen niet zou misstaan. Ze beschrijven hun eerste single als een exotische mélange van 70’s cinema, soul en toch ook popgerelateerde verwijzingen.

Als debuutsingle brengen ze ons “Room Service”. Een suggestieve titel die door ondeugend mysterieuze vocals en een catchy baslijntje meteen Dull Boy Johnny’s bedoelingen duidelijk maakt. Doordat ze met z’n allen op de zolderkamer muziek maakten, werd het scheppen van een sfeer belangrijk. Dat is toch wat wij merken als we naar het nummer luisteren. Ze besteedden veel aandacht aan het zoeken van die juiste instrumentale setting. De vocals doen hun ding en nemen ons mee op sleeptouw doorheen een hotel dat baadt in donkerrode neonlichten (de stomende jacuzzi met een glaasje champagne ernaast inbegrepen). Met Jasper Segers (Sylvie Kreusch, Jaguar Jaguar) achter de knoppen komen al die elementen mooi tot hun recht. Dansbare intermezzo’s met subtiele effecten worden afgewisseld met het zwoele refrein: ‘Boom boom, service in your room, let’s see what wishes you got’.

Dull Boy Johnny heeft een aantal releaseshows gepland richting februari, maar of die mogen doorgaan is nog onzeker. Met “Room service” verzachten ze de muzikaal-culturele ‘sehnsucht’ die de coronacrisis met zich meebrengt gelukkig toch al een beetje. In 2022 verwachten we meer materiaal in de vorm van een ep Fictional Love Scenes Vol.1.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caleb Kunle - "All in Your Head"

In 2017 debuteerde Caleb Kunle met zijn allereerste ep Eden. Op die ep hoorden we meteen al dat de Nigeriaan een zeer verfijnde en…
InstagramLiveRecensies

FLETCHER @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Overtroffen verwachtingen en een podium bezaaid met bh's

De 28-jarige Cari Elise Fletcher zorgde gisteravond voor een onvergetelijke passage in de Ancienne Belgique. Ze kon rekenen op een extatisch publiek,…
AlbumsRecensies

Monsta X - SHAPE OF LOVE (★½): Het wachten niet waard

Het nieuwe mini-album Shape Of Love van Monsta X werd op 26 april de wijde wereld in gezonden. Het gebeurt zelden, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.