Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza – “High Alone”

Sevdaliza mag dan wel niet zo gigantisch populair zijn bij het grote publiek, maar de Iraans-Nederlandse zangeres loopt over van talent. Met haar derde album Shabrang schopte ze het zo bijvoorbeeld tot in zowat elk eindejaarslijstje, en dat telkens bijzonder hoog. Het betekende een doorbraakje, maar door de coronacrisis kreeg ze nooit echt de kans om de kroon op het werk te zetten. Vorig jaar was er wel nog het impressionante “The Great Hope Design“, maar nu zit er eindelijk een vervolg aan te komen. Volgende maand verschijnt er met Raving Dahlia een nieuwe ep, met op de tracklist deze “High Alone”.

Op haar nieuwste creatie krijgen we een iets andere kant van Sevdaliza te horen dan we al gewoon waren. Het nummer baadt meteen in mysterie dankzij de donkere, herhaaldelijke gitaarlijn, al is het vooral de zangeres die de hoofdrol speelt door je op een intrigerende manier om haar vinger te winden. Na een tijdje doet een fijne beat zijn intrede, waardoor het nummer een tikkeltje vrolijker openbloeit. “High Alone” groeit op die manier uit tot een plezante avond, waarbij je toch steeds het gevoel krijgt dat er iemand je in de gaten houdt. Sevdaliza trekt met andere woorden haar extreem positieve lijn gewoon door en lijkt ook met haar nieuwe ep hoge toppen te gaan scheren.

Raving Dahlia verschijnt op 25 februari. Op 9 mei 2022 treedt Sevdaliza op in de Trix. Tickets zijn alvast te koop.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep's van 2022

De ep wint dezer dagen steeds meer aan belang en dat ligt vooral aan het feit dat de samenleving vlugger wordt. Alles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevdaliza - "Woman Life Freedom"

De Iraans-Nederlandse zangeres Sevdaliza behoort tot de interessantste acts van de afgelopen jaren door haar weergaloze nummers. Haar album Shabrang stond in 2020…
LiveRecensies

Dour 2022 (Festivaldag 2): Op automatische piloot

Na een veredelde opwarmingsronde op woensdag was het gisteren tijd om de hele DOUR-weide open te gooien voor het publiek. Muzikaal kwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.