Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Band of Horses – “Lights”

© CPU – Kris Kellens

Vorig jaar kwam Band of Horses op de proppen met twee nieuwe singles: “Crutch” en “In Need Of Repair”. Wij konden ze alvast zeker smaken, wat onze verwachtingen voor hun zesde album Things Are Great hoog deed oplopen. De plaat mag dan wel een paar weken zijn uitgesteld, in ruil sturen ze nu alweer een knap nummer de wereld in: “Lights”.

Het tempo zit meteen strak en goed, wat doet smaken naar meer. Bridwells stem klinkt ook in deze eerder poppy setting zeer vertrouwd. De backing vocals, die op een frisse manier worden ingezet tijdens het refrein, verraden dat het nummer gemakkelijk mee kan worden gescandeerd tijdens optredens. De pauze die de band nam, met enkele wissels aan de instrumenten inbegrepen, heeft hen zeker deugd gedaan. Dat ze zowel herkenbaar als vernieuwend teruggekeerd zijn, is veelbelovend voor de nieuwe plaat. “Lights” zorgt, net als “Crutch”, voor drie zonnige minuten temidden deze koude tijden.

Van ons mag het nummer een mooie plaats krijgen op de setlist die ze op 4 maart in De Roma uit hun mouw zullen schudden. Jammer genoeg is dat concert al hopeloos uitverkocht. Things Are Great verschijnt zelfs op dezelfde dag als hun doortocht in ons land.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

28 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Band of Horses @ De Roma: Van de prairie naar rotsachtig gebied

Begin dit jaar zou Band Of Horses zijn nieuwste plaat komen voorstellen in De Roma. Daar stak een pandemie even een stokje…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Band of Horses - Things Are Great (★★★½): Geslaagde terugkeer

Met een titel als Things Are Great zou je een vrolijk album verwachten, maar fans van Band of Horses weten wel dat…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.