Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Charlotte Plank & Hybrid Minds – “Lights”

Na slechts twee uitgebrachte singles al door NME Magazine benoemd worden als een van de honderd artists to watch in 2023, het is niet voor iedereen weggelegd. Een uitzondering op de regel: de jonge Brits-Australische singer-songwriter Charlotte Plank, die de wereld nog maar sinds vorig jaar kennis laat maken met haar solomuziek. De zangeres is net als collega’s piri en venbee lid van het Londens vrouwelijke en non-binaire collectief Loud LDN. In het voorjaar boekte ze met topsingle en Rudimental-collab “Dancing Is Healing” een cultsuccesje, en nu is daar de eerste nieuwe single van haar debuutmixtape In Her World.

Wie een beetje op de hoogte is van de nog korte loopbaan van Plank, weet dat ze niet vies is van een flinke streep drum-‘n-bass. Dat blijft voorlopig nog steeds het geval, want voor “Lights” deed ze beroep op liquid dnb-duo Hybrid Minds, dat je kan kennen van “Let Me Hold You” met Netsky. De zangeres schreef het nummer toen ze het gevoel had dat ze op een dood spoor zat. De tekst weerspiegelt dan ook wat veel jonge mensen meemaken: je leven voor elkaar moeten krijgen, met alle onzekerheid en druk die daarbij komt kijken. Plank verwoordt dat met heel wat zachtheid, Hybrid Minds voegt van zijn kant weer enkele ingrijpende baslijnen en jungledrums toe. Of het genoeg is om zich op te werpen tot het ‘end of summer anthem’ dat de artiesten voor ogen hebben, zal moeten blijken.

Charlotte Plank: Facebook / Instagram
Hybrid Minds: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Fred V - "Take You There"

Er zijn bekendere artiesten tegenwoordig met de naam Fred, maar ook Frederick Vahrman maakte lange tijd furore als de helft van het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "Satellite" (feat. Alison Wonderland)

Ooit opgevist door Chase & Status, die het potentieel in Robert Etheridge wel zagen, schopte de Brit het tot het label van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.