Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Priestgate – “Eyes Closed for the Winter”

© Stewart Baxter

De Britse band Priestgate zag ruim twee jaar geleden het muzikale levenslicht. Debuutsingle “NOW” werd her en der al opgepikt, maar het was vooral dankzij hun derde worp “Bedtime Story” dat er zich verschillende deuren openden. Het landelijke Driffield lag aan de basis van het ontstaan van dit vijftal, gezien er – volgens de bandleden zelf – geen muzikaal hol te beleven viel in hun hometown. Dan maar zelf het heft in handen nemen, moeten ze gedacht hebben en wie zijn wij om hen tegen te spreken. De dromerige drang naar escapisme in de nummers doet vermoeden dat Priestgate zijn thuisbasis snel wil ontgroeien om richting de muzikale Britse grootsteden te trekken.

“Eyes Closed for the Winter” gaat na een eenvoudige intro op de synths meteen van start met het hapklare en meezingbare refrein. De gitaren klinken allerminst vernieuwend, maar daarom niet minder goed en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat The Cure wel eens een prominente inspiratiebron geweest is voor de band. De klassieke bridge valt reeds vroeg in het nummer, waardoor je toch eerder een atypische song voorgeschoteld krijgt. Dit zorgt er ook voor dat het nummer na een kleine drie minuten zo goed als stilvalt en er nog een instrumentale outro wordt voorzien die af en toe nog eens aanzwelt om vervolgens volledig uit te sterven.

Dromerige indiepop met een vette knipoog naar The Maccabees en Robert Smith en de zijnen, maar absoluut een band om in de gaten te houden het komende jaar!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Cure @ Sportpaleis: De genezing voor meerdere generaties

Er zijn maar weinig bands die zo tijdloos zijn als The Cure. Dat bewees de band eind vorig jaar nog maar eens…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.