Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Priestgate – “Eyes Closed for the Winter”

© Stewart Baxter

De Britse band Priestgate zag ruim twee jaar geleden het muzikale levenslicht. Debuutsingle “NOW” werd her en der al opgepikt, maar het was vooral dankzij hun derde worp “Bedtime Story” dat er zich verschillende deuren openden. Het landelijke Driffield lag aan de basis van het ontstaan van dit vijftal, gezien er – volgens de bandleden zelf – geen muzikaal hol te beleven viel in hun hometown. Dan maar zelf het heft in handen nemen, moeten ze gedacht hebben en wie zijn wij om hen tegen te spreken. De dromerige drang naar escapisme in de nummers doet vermoeden dat Priestgate zijn thuisbasis snel wil ontgroeien om richting de muzikale Britse grootsteden te trekken.

“Eyes Closed for the Winter” gaat na een eenvoudige intro op de synths meteen van start met het hapklare en meezingbare refrein. De gitaren klinken allerminst vernieuwend, maar daarom niet minder goed en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat The Cure wel eens een prominente inspiratiebron geweest is voor de band. De klassieke bridge valt reeds vroeg in het nummer, waardoor je toch eerder een atypische song voorgeschoteld krijgt. Dit zorgt er ook voor dat het nummer na een kleine drie minuten zo goed als stilvalt en er nog een instrumentale outro wordt voorzien die af en toe nog eens aanzwelt om vervolgens volledig uit te sterven.

Dromerige indiepop met een vette knipoog naar The Maccabees en Robert Smith en de zijnen, maar absoluut een band om in de gaten te houden het komende jaar!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage - "Wake up"

Dat de naam Carthage ons niet zo bekend voor komt, is makkelijk te verklaren. Dit Belgische indiepopduo heeft zijn debuutsingle “Look” nog…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleepers' Reign - "Your Pet Friend"

Sleepers’ Reign is een groep die uitvoerig de tijd neemt om haar muziek te verfijnen alvorens die te delen met het grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.