Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glitterpaard – “Turnstile Youth”

© Hans De Prins

Sinds het einde van 2021 galoppeert er een nieuwe superband door ons muzieklandschap in de vorm van Glitterpaard. Het vijftal, bestaande uit leden van Mintzkov, Millionaire, Portland, Wardrobe en Marble Sounds, bracht in november debuutsingle “All Rights Reserved” uit en schopte het daarmee meteen tot in ons lijstje van dertig beste Belgische singles. Een band met heel wat potentieel dus, wat ons des te benieuwder maakt naar die debuutplaat die dit jaar moet verschijnen. Om het wachten een tikkeltje te verzachten, loste Glitterpaard nu tweede voorsmaakje “Turnstile Youth”, en ook dat kan ons zeker bekoren.

“Turnstile Youth” is meteen een heel ander nummer dan het donkere debuut van de band. Dit keer zit het nummer vrij minimalistisch in elkaar, met een dromerig gitaartje en wat begeleidende synths die de boel muzikaal aan elkaar binden. De stem van Johan Verckist fungeert als een begeleidend lichtje bij valavond. Op die manier kabbelt de nieuwste creatie van Glitterpaard voort als een idyllisch riviertje in een prachtig berglandschap. Eentje om fijn bij weg te dromen dus, en dat mag al eens, deze tijd van het jaar.

Op 31 maart speelt de band in Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1349 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.