Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Glitterpaard – “All Rights Reserved”

© Hans De Prins

Er ontstaan dagelijks een handvol nieuwe bands in ons land, maar heel soms is daar iets speciaals mee aan de hand. Dat fenomeen geldt zonder twijfel voor Glitterpaard, want elk bandlid heeft al een serieuze steen verlegd binnen de Belgische muziekindustrie. Zo bestaat het vijftal uit leden van Mintzkov, Millionaire, Portland, Wardrobe en Marble Sounds, en dus zit er al een zekere vorm van ervaring binnen de splinternieuwe groep. Waar ze voordien een coverband waren van Sparklehorse, lijkt het project een langer leven gegeven. Wat voor soort muziek Glitterpaard precies maakt, is zelfs voor de band nog niet helemaal duidelijk. Ze spreken zowel over intieme melancholie als smerige rocksongs, maar het belangrijkste ingrediënt in hun discografie wordt glitter. Een eerste kennismaking krijgen we vandaag al onder de noemer “All Rights Reserved”, het eerste voorsmaakje van een debuutplaat die in 2022 verschijnt.

Op het debuut van Glitterpaard is het vooral de sfeer die centraal staat, want de mix van donkere gitaar en mysterieuze zang sleept je meteen mee richting de wereld die de band probeert te creëeren. Op die manier krijg je het gevoel dat er permanent gevaar om de hoek loert, maar aan de andere kant is er altijd dat klein tikkeltje euforie dat je gerust weet te stellen. Donker, met een sprankeltje glitter dus, wat de filosofie van de band perfect weerspiegelt. Geen grootse meezingbare refreinen of oorwurmmateriaal, maar wel een degelijke track die er staat en waar potentieel in schuilt. Wij zijn alvast benieuwd naar hoe dit project zal evolueren in de toekomst.

Op 31 maart speelt de band in Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #34

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glitterpaard - "Turnstile Youth"

Sinds het einde van 2021 galoppeert er een nieuwe superband door ons muzieklandschap in de vorm van Glitterpaard. Het vijftal, bestaande uit…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.