Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Shut Off The Lights”

© CPU – Chris Stessens

Bastille is het perfecte voorbeeld van zo’n band die bij zijn debuut een pak hits weet te scoren en zich dan door commerciële successen kapot laat maken. Begrijp ons niet verkeerd, Bad Blood was zeker een degelijk album, maar daarna was het kalf al snel verdronken. Dan Smith en zijn kompanen groeiden in geen tijd uit tot headliner van de middelgrote festivals, stonden in het Sportpaleis en werden grijsgedraaid op zowat elke radiozender. Soms terecht, maar tegenwoordig krijgen we steeds meer het gevoel dat we een nieuw nummer van de Britten verplicht goed of een dikke hit moeten vinden. Dat is de laatste jaren helaas nooit effectief zo geweest, want vorige singles “Give Me The Future“, “Thelma + Louise” en al zeker “No Bad Days” waren om en bij de gedrochten van singles. Ook het nieuwe “Shut Off The Lights” belooft niet bepaald veel goeds voor Give Me The Future. 

We mogen met een gerust hart zeggen dat de succesformule van Bastille bij deze is uitgewerkt, want we krijgen vandaag wederom een inspiratieloos nummer voorgeschoteld. “Shut Off The Lights” hangt aan elkaar met een redelijk platte zomerse gitaarsample, terwijl frontman Dan Smith met zijn herkenbare stem de meest cliché songtekst bovenhaalt. Dat zorgt er bijgevolg voor dat je het nummer zowat meteen kan meezingen, doordat het lijkt alsof je het al eens eerder hoorde. Daarmee zijn de volledige drie minuten die de Britten in beslag nemen eigenlijk al beschreven, want er gebeurt bitter weinig in de track. Zal “Shut Off The Lights” door pakweg Qmusic door je strot worden geramd alsof het de volgende wereldhit is? Hoogstwaarschijnlijk. Is dat daarom terecht? Zoals altijd: helemaal niet.

Give Me The Future verschijnt op 4 februari. Op 3 april stelt Bastille die plaat voor in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Revolution"

Het was voor de fans ongetwijfeld een ietwat harde klap toen Bastille een tijdje geleden zijn concert in Vorst Nationaal enkele uren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Remind Me"

Het is nog maar van dit jaar geleden dat Bastille een extreem matig album uitbracht waarbij ze zichzelf nogal herhaalden. Gelukkig voor…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bastille - Give Me The Future (★★½): Herkauwde hitjes

‘Eh, eyo eyo, eh, eyo eyo!’ Nog maar bij het lezen van de tekst, weet je al dat we het hebben over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.