Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Give Me the Future”

© CPU – Chris Stessens

Bastille is sinds kort terug van nooit echt helemaal weggeweest. De band rond frontman Dan Smith heeft sinds zijn ontstaan dan ook al een serieuze waslijst aan hits vergaard en lijkt nog lang niet van plan om daar een streep onder te trekken. Sterker nog, er komt in de zeer nabije toekomst zelfs een opvolger voor Doom Days aan. Dat album viert binnenkort al zijn tweede verjaardag, maar de Britten hebben heus niet stilgezeten. Afgelopen jaar verscheen er met Goosebumps nog een ep’tje, waarop te horen was hoe de jongens hun horizonnen verlegden en steeds meer richting een elektronischere sound gingen. Die lijn lijkt op album nummer vier in elk geval doorgetrokken te worden, althans als we vorig voorsmaakje “Distorted Light Beam” en deze splinternieuwe “Give Me the Future” mogen geloven.

Op die nieuwste single wordt ook meteen duidelijk welke richting de band uit wil gaan: de elektronisch geladen futuristische. Met flarden van een elektronische gitaar en heel wat begeleidende synths komt “Give Me the Future” bijzonder mysterieus op gang. Net op het moment dat we verloren dreigen te lopen, neemt de herkenbare stem van Dan Smith ons bij de hand en leidt die ons naar een catchy refrein. Hoewel er niet echt veel instrumentatie aan het nummer te pas komt, dringt het toch door, waardoor het zonder twijfel in je hoofd blijft plakken voor de rest van de dag. Het hitgehalte ligt wel aanzienlijk lager ten opzichte van de vorige release, maar Bastille weet ook nu te boeien. Zo krijgen we een eclectische mix van violen en beats op ons bord, die voor een epische outro zorgen terwijl de frontman het beste van zichzelf geeft. Het belooft een futuristische plaat te worden, die nieuwe van de Britten, getuige de voorsmaakjes. Nu al benieuwd.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1113 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Shut Off The Lights"

Bastille is het perfecte voorbeeld van zo’n band die bij zijn debuut een pak hits weet te scoren en zich dan door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "No Bad Days"

Het lijkt erop dan Dan Smith heel positief in het leven staat dezer dagen. De nieuwste single van Bastille kreeg dan ook…
AlbumsRecensies

OneRepublic – Human (★★★½): Introspectieve altpop die wil inspireren en emotioneren

Het is intussen acht jaar geleden dat OneRepublic sterren telde. “Counting Stars”, vanop hun derde album Native, mag zich met meer dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.